Nemulțumiri la Ambulanță. Un medic cere dreptate, dar și protest dacă Guvernul nu o face!

Nemulțumiri la Ambulanță. Un medic cere dreptate, dar și protest dacă Guvernul nu o face!

Cutremurătoare mărturiile despre ce se întâmplă în serviciile de ambulanțe, pe care le-am auzit după moartea ambulanțierului de la Suceava.

Toți angajații de la Salvare sunt expuși, sunt în prima linie în lupta cu COVID-19, la fel ca și medicii de la UPU sau unii medici de familie care au ales să țină cabinetele deschise. Dr. Victor Zota, coordonator stație Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), arată nedreptatea care se face acum unor angajați ai sistemului ambulanțier. Îndeamnă și la un protest…

Într-o postare făcută, joi seara, pe pagina sa de Facebook, dr. Victor Zota reacționează față de prevederile ultimei ordonanțe de urgență care prevede niște drepturi pentru angajații din Sănătate care sunt expuși infecției cu Coronavirus.

El arată factorilor de decizie din minister și din spectrul politic că nu sunt bine informați cu privire la activitatea tuturor angajaților din sistemul ambulanțier, unii dintre ei fiind excluși de la primirea stimulentelor pentru risc profesional.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată ce scrie medicul Victor Zota, în apărarea unor salariați uitați de guvernanți:

”În conformitate cu ordonanța de urgență 43/06.04.2020, precum și în urma celor discutate cu colega noastră de la RUNOS Roxana Ivan , am inteles ca operatoarele registrator de urgență din Serviciiile de Ambulanță nu vor primi stimulentul de risc atât de mult clamat de către președintele țării și primul- ministru pentru cei din linia întăi.

Deși ele intră în contact direct cu tot personalul venit din teren, deși pun mâna pe toate fișele de solicitare aduse de toate echipajele, deși nu știu dacă persoanele care intră în dispecerat vin de la cazuri covid sau non-covid, ele sunt excluse. Bineînțeles că sindicatul nu le apară......

Așa cum ministrul sănătății a aprobat acordarea acestui stimulent pentru medicii de familie care acordă consultații online, cred că ar fi de bun simț să se acorde acest stimulent și pentru operatoarele registrator de urgență.

Eu propun ca toți cei care lucrăm în serviciile de ambulanță să facem front comun și să renunțăm la acest stimulent în semn de protest în condițiile în care nu sunt și ele incluse în ordonanța de urgență. Au mai fost excluse acum 15 ani, când cineva din MS a considerat că ele nu fac parte din "Operativ" pentru că un șef de sindicat a dorit acest lucru”.

Iar acesta este textul din ordonanță care îi nemulțumește pe angajații de la Ambulanță.

Oameni din sistem nu au întârziat să-și exprime părerile, indicând și ale aspecte...

Reacțiile unor angajați din serviciile de Ambulanță