Evenimentul Zilei > Actualitate > Acesta este cel mai NEMILOS UCIGAȘ din istorie. Cine intră în contact cu el nu mai MIȘCĂ | GALERIE FOTO MACABRĂ
Acesta este cel mai NEMILOS UCIGAȘ din istorie. Cine intră în contact cu el nu mai MIȘCĂ | GALERIE FOTO MACABRĂ

Acesta este cel mai NEMILOS UCIGAȘ din istorie. Cine intră în contact cu el nu mai MIȘCĂ | GALERIE FOTO MACABRĂ

Există câteva locuri pe Terra care parcă sunt desprinse din filmele de groază. Oamenii nu vor să meargă acolo nici în ruptul capului pentru că ar putea sfârși omorâți, iar animalele sunt victime sigure.

Printre acestea se numără și un lac din Tanzania, numit Natron, aflat lânga graniţa kenyană – la poalele muntelui Kilimanjaro, unde nicio vietate nu poate trăi dacă atinge suprafaţa apei.

Lacul Natron este bogat în carbonat de sodiu decahidrat, iar orice fiinţă care atinge apa lacului se transformă în stană de piatră. Chiar și așa, există o specie de pești care adoră acest loc parcă desprins din cele mai sofisticate filme SF, iar oamenii de știință nu își explică de ce, având în vedere condițiile de viață imposibile. 

În același timp, temperatura apei atinge 60 de grade, iar pH-ul este între 9 şi 10,5, iar numele nu este întâmplător. Natronul este un mix natural între carbonat de sodiu şi bicarbonat, împreună cu mici cantităţi de sulfat de sodiu şi sare. Această substanţă a ajuns aici din cauza erupțiilor vulcanice acumulată din apropiere.

În timp, toți turiștii care au ajuns în zonă au putut vedea creaturile statuare calcifiate de o frumuseţe impunătoare şi macabră în acelaşi timp. Concentraţia mare de sare, monocarbonat şi bicarbonat de natriu, provenite din cenuşa vulcanului Kilimanjaro, a transformat lacul într-o pată roşie inospitalieră, scrie Omofon.com. 

Ce se întâmplă de fapt?

Oamenii de știință de la Apalachian State University, din Carolina de Nord, au explicat că, odată intrate în apă, substanţele se lipesc de corp şi provoacă o stare de discomfort, o arsură de care animalele încearcă să scape scăldându-se tot în apele lacului. Substanţele adunate se usucă şi transformă animalele în statui prăfuite, dar mobile. Procesul a fost asemănat cu  mumificarea egipteană.

Chiar dacă efectele asupra lor sunt letale, lacul este în fiecare an o atracție irezistibilă pentru păsări. Se presupune că suprafaţa deosebit de strălucitoare a lacului, le induce în eroare, „deturnându-le” de la ruta de zbor iniţială. 

Sursa foto Facebook 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News