Evenimentul Zilei > Justitie > Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj, sponsor generos și în lumea politică. PNL a primit cadouri de la omul de afaceri
Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj, sponsor generos și în lumea politică. PNL a primit cadouri de la omul de afaceri

Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj, sponsor generos și în lumea politică. PNL a primit cadouri de la omul de afaceri

Nelu Varga face bani într-o zonă a banilor public, datorită diverselor contracte câștigate. Generos, omul de afaceri a sponsorizat și Partidul Național Liberal (PNL).

Nelu Varga, patronul echipei CFR Cluj, domină fotbalul românesc, alături de gruparea din Gruia. „Feroviarii” au devenit campioni în Liga I pentru a patra oară consecutiv, năruind astfel, încă o dată, ambițiile lui Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB.

Extra-fotbal, numele lui Nelu Varga apare recent într-un raport făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru finanțarea partidelor politice. Formin SA, firma al cărei acționar este, alături de Sebastian Albulescu, unul dintre partenerii de afaceri ai fostului premier Sorin Grindeanu, a sponsorizat PNL Timiș cu suma de 24.000 lei.

Contracte câștigate de firma lui Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj

Conform acestui raport, la nivel național, Partidul Național Liberal (PNL) a primit donații de la firme ,în valoare de aproape 1 milion de lei.

„În anul 2018, societatea a câștigat de la AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU LOCUINȚE un contract în valoare de 14.434.692.89 lei, fără TVA, pentru a construi locuințe sociale în Timiș.

Potrivit anunțului licitației, contractul are ca scop prestarea serviciilor de proiectare ( proiect tehnic, inclusiv verificare, detalii de execuție, inclusiv verificare și urmărirea execuției) și a lucrărilor de construcții-montaj inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire și verificare dosare preliminare gaze naturale, aferente obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Timiș, comuna Giroc, Calea Timișoarei (MApN)” totalizând 88 unități locative, 4 tronsoane cu 8 scări ,regim de înălțime P+2E. Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) este condusă de Adrian Chițescu, liberal cu state vechi”, scriu ziariștii de la gazetadecluj.

Valoarea contractelor câștigate de omul de afaceri

Firma lui Nelu Varga se ocupă, în baza unui contract ce a fost încheiat în anul 2019 de fântânile din Timișoara. Banii pe care îi primește pentru acest serviciu ating suma de 5.783.378 lei, fără TVA. La acea vreme, Primăria Timișoara era condusă de Nicolae Robu, membru marcant și vocal în PNL.

În 2019, compania Formin a câștigat un contract în valoare de 7.150.816 lei, fără TVA, de la Compania de Apă din Timișoara, conform sursei citate.

În noiembrie 2020, Formin a câștigat un contract de 199.000 lei, fără TVA, de la Societatea Națională a Apelor Minerale, pentru execuția de foraje. Societatea națională este condusă de Iuliu Alin Udriște, fost PSD-ist, devenit ulterior membru al PNL.

A fost implicat în dosarul lui Viorel Hrebenciuc

În ceea ce-l privește pe Sebastian Albulescu, partenerul lui Nelu Varga, de la firma Formin, el este și acționar majoritar la firma Revicond Canaltech SRL. La un moment dat, el și-a transferat acțiunile pe care le deținea la Revicond, către firma Terebro Production SRL, acolo unde are calitatea de acționar.

De asemenea, Nelu Varga a fost implicat în dosarul retrocedărilor frauduloase de păduri, alături de Viorel Hrebenciuc. El a fost achitat, iar fosta „eminență cenușie” a PSD a fost condamnată.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: