Evenimentul Zilei > Politica > Șeful CNAS, dat afară. Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, numiți oficial consilieri onorifici ai premierului
Șeful CNAS, dat afară. Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, numiți oficial consilieri onorifici ai premierului

Șeful CNAS, dat afară. Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, numiți oficial consilieri onorifici ai premierului

Premierul Florin Cîţu a decis acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii din guvernul Orban.

Premierul Florin Cîţu i-a numit în calitatea de consilieri onorifici ai prim-ministrului pe Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, și pe Horaţiu Moldovan, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății în mandatul lui Nelu Tătaru. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

În iunie, Nelu Tătaru anunțase că îl susține pe Florin Cîțu pentru șefia Partidului Național Liberal

Fostul ministru al Sănătății din guvernul Orban, șef al organizației PNL Vaslui, spunea că are încredere că actualul premier poate fi omul soluțiilor. Deputatul Nelu Tătaru a fost reales, la începutul lunii iulie, în funcţia de preşedinte al Filialei Teritoriale PNL Vaslui, în cadrul Comitetului de Coordonare Judeţean

Susţinut de premierul Florin Cîţu, care le-a transmis delegaţilor că Nelu Tătaru este alegerea cea mai potrivită pentru organizaţia liberală vasluiană, fostul ministru al Sănătăţii a fost votat de 255 de membri PNL prezenţi la conferinţa de alegeri. Contracandidaţii săi, prim-vicepreşedintele PNL Vaslui, Marius Arcăleanu şi primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, au primit 40, respectiv 15 voturi, în timp ce trei voturi au fost declarate nule.

Adrian Gheorghe,  revocat din funcţia de preşedinte al CNAS

Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial.

Tot în funcția de consilier onorific al premierului a fost numit și Septimiu-Rareş Szabo, expert care a lucrat cu fostul ministru Cristian Ghinea la Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Alți trei secretari de stat au fost demiși din funcție de la Investiții, Dezvoltare și Educație

Este vorba despre Marius-Mihai Vasiliu, care a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, de Călin-Claudiu Bădiu, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi de Gheorghe-Radu Szekely, secretar de stat la Ministerul Educaţiei. Tot joi, prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși prin hotărâre de guvern, relatează Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: