Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru avertizează: Vama Veche și alte aglomerări de pe litoral pot deveni focare
Nelu Tătaru avertizează: Vama Veche și alte aglomerări de pe litoral pot deveni focare

Nelu Tătaru avertizează: Vama Veche și alte aglomerări de pe litoral pot deveni focare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, venit la Constanța pentru a verifica modul în care este gestionată situația din punct de vedere medical , pe litoral, a declarat că există posibilitatea ca aglomerările urbane, precum Vama Veche, să devină focare de COVID dacă nu se respectă măsurile sanitare.

Nelu Tătaru, nu ia, deocamdată, în calcul revenirea la starea de urgență, dar susține că nu este atributul lui: „Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP și Ministerul Sănătății facem o propunere către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar starea de urgență este atributul președintelui României, care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem și evoluția ulterioară”.

Ministrul Sănătății și-a arătat îngrijorarea privind creșterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri:„ Ieri am avut 397 de cazuri pe 11800 de teste lucrate, după cum am avut ,cu o zi înainte, peste 250 într-un context de 4.800 de teste lucrate. Suntem la un 5-6 % din teste care sunt pozitive în fiecare zi. Ieri am avut 31 de decese, am avut 231 de cazuri, cel mai mare număr de cazuri în Terapie Intensivă din ultima perioadă. Să analizăm perioada actuală și pentru cei care bagatelizează toată perioada care a trecut și care nu țin cont de numărul de pacienți infectați, de numărul de decese, să își reașeze un pic opinia”.

Nelu Tătaru a evitat declarațiile politice în privința alegerilor din toamnă: „Nu vreau să mă gândesc la alegeri acum. Sunt un ministru al Sănătății, gestionăm o criză de pandemie la nivelul țării noastre, avem o recrudescență a creșterii numărului de cazuri, după ce plecasem pe o pantă descendentă. Vreau să văd că ne stabilizăm ca și număr de cazuri noi, vreau să văd că avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, iar după aceste momente, când vom reveni poate la același 0,6, 0,7 ca și transmitere, la 124, 145 de cazuri, 160 de cazuri pe zi, noi să ne gândim și la o parte politică”.

PAGINA ANTERIOARA