Evenimentul Zilei > Justitie > Breaking News. Nelu Iordache merge la închisoare pentru 11 ani. Decizia este definitivă
Breaking News. Nelu Iordache merge la închisoare pentru 11 ani. Decizia este definitivă

Breaking News. Nelu Iordache merge la închisoare pentru 11 ani. Decizia este definitivă

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare, iar decizia instanței etste definitivă. Acesta a fost ridicat de polițiști de la sediul firmei sale și dus la penintenciar. Avea bagajele pregătite.

Omul de afaceri a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene. Decizia este definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel București.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru că a schimbat destinația sumei de 31 de milioane de lei din banii alocați companiei sale pentru lucrările la tronsonul de autostradă Arad-Nădlac. El a folosit acești bani pentru a cumpăra un avion pentru o altă companie pe care o deținea.

„În temeiul art.38, alin.1 şi alin.2 din noul Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b din noul Cod penal, contopeşte pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr.523/9.XI.2018 a Tribunalului Giurgiu, din Dosarul nr.942/122/2017, rămasă definitivă prin Decizia penală nr.572/A/25.VI.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, din Dosarul nr.942/122/2017 (2472/2019), pedepsele de 6 ani şi 9 luni închisoare, de 6 ani şi 6 luni închisoare, de 4 ani şi 6 luni închisoare şi de 2 ani închisoare, aplicate în această cauză, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 5 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 9 luni închisoare”, se arată în sentința pronunțată de judecătorii Curții de Apel.

După pronunțare, judecătorii vor trebui să comunice minuta deciziei definitive către Tribunalul București, iar omul de afaceri va fi încarcerat.

Un proces care a durat aproape opt ani

Nelu Iordache a fost pus sub acuzare de DNA, fiind acuzat că a schimbat destinația sumei de 31.519.960 lei. Banii reprezentau o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km). Finanțarea era asigurată din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

DNA l-a trimis în judecată pe Nelu Iordache la Tribunalul București în aprilie 2013, după o anchetă care a durat la Parchet mai puțin de jumătate de an. Procesul a bifat 91 de termene, de-a lungul a patru ani, până la pronunțarea sentinței pe fond. Nelu Iordache a primit o condamnare la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare, însă motivarea deciziei s-a făcut abia după doi ani.

În cele din urmă, în septemrie 2021, Curtea de Apel București l-a condamnat pe omul de afaceri la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia este definitivă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: