Edilul Robert Negoiță a anunțat că renunță la construirea unei săli polivalente în parcul IOR, după ce zeci de locuitori au început să protesteze și că va căuta o altă locație. În luna mai 2014, Primăria Sectorului 3 București a cooptat Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, într-un proiect în valoare de 47.399.766 lei, care consta în construirea unei săli multifuncționale de spectacole cu 1.200 locuri ce urma să fie construită pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați în Parcul Titan. Ziarul Evenimentul Zilei a relatat în luna iunie faptul că edilul PSD vrea să construisacă o sala de „lux” cu 10 milioane de euro.
Ca și cum ar fi rezolvat problema maidanezilor, ar fi reabilitat blocurile, tinerii ar avea locuri de muncă și ar fi construit suficiente locuințe sociale pentru a rezolva miile de cereri depuse la Primăria Sectorului 3, edilul PSD Robert Negoiță vroia să aloce milioane de euro pentru săli de spectacole și alte activități care nu sunt urgente.
Astfel, pe motiv că nu sunt prea multe spectacole în parcul Titan, primarul le-a cerut consilierilor locali la începutul acestui an să aprobe construirea unei săli în care să fie organizate concerte, dar și alte evenimente culturale. Edilul sectorului 3 a alocat 47,34 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro) pentru această sală care va avea o suprafață medie de 5.000 de metri pătrați și va putea găzdui 1.200 de spectatori. Acum a anunțat că nu mai construiește în parcul IOR, dar va căuta altă locație pentru a construi sala de lux.
Decizia a fost luată în urma mesajelor primite de la cetățeni, Primăria Sectorului 3 a luat decizia să sisteze derularea acestui proiect în Parcul Titan și să analizeze relocarea lui pe un alt teren din sector. Primăria consideră, de asemenea, că o sală multifuncțională de spectacole în Sectorul 3 este un obiectiv necesar și așteptat de cetățeni, dovadă fiind numeroasele mesaje primite în acest sens. Pe de altă parte, una dintre prioritățile majore ale acestui mandat este extinderea spațiului verde, așa cum a fost comunicată în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, prioritate care este avută în vedere permanent.
Cert este că cei aproximativ 10 milioane de euro se vor da pentru sala de spectacol propriu-zisă, pentru spații anexe și tehnice și pentru amenajarea clădirii pentru un posibil teatru de vară, unde vor încăpea cel mult 200 de persoane, și pentru amenajări peisagistice.
La Cluj se construiește de patru ori mai ieftin
Mult mai complexă decât teatrul lui Negoiţă, cea mai modernă sală polivalentă din România, care va fi dată în folosinţă la Cluj, toamna aceasta, este de patru ori mai ieftină decât sala pe care vrea să o ridice edilul PSD, dacă este să calculăm pe metrul pătrat construit.
Sala din Cluj va avea pardoseală demontabilă și tribune extensibile, va putea găzdui opt sporturi, simultan cu un spectacol.
Reporterii EVZ au pus pe hârtie cifrele si au constatat că la o suprafaţă de 38.500 mp, rezultă un cost de de 520 euro pe metrul pătrat construit. Dacă facem acelaşi calcul pentru sala lui Negoiţă, 10,52 milioane de euro pentru 5.000 de metri pătraţi, suprafața medie construită, înseamnă, prin rotunjire, că fiecare metru pătrat construit va costa 2.100 de euro.
Locuitorii anunță noi proteste
Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, se va confrunta în următoare zile cu proteste inițiate de cetățenii sectorului 3, dacă nu va decide sistarea proiectului costisitor, potrivit anunțurilor postate pe rețelele de socializare. Alesul local Victor Tărtăcuță a explicat că a atacat în instanță proiectul edilului și spune că nu este normal ca să se construiască nici în parc, nici în altă parte sala polivalentă care costă 10 milioane de euro.