Evenimentul Zilei > Justitie > Toto, fiul lui Ilie Dumitrescu, a fost trimis în judecată în stare de libertate. A fost prins drogat la volan
Toto, fiul lui Ilie Dumitrescu, a fost trimis în judecată în stare de libertate. A fost prins drogat la volan

Toto, fiul lui Ilie Dumitrescu, a fost trimis în judecată în stare de libertate. A fost prins drogat la volan

Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, după cea fost prins drogat la volan.

Fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 după ce, anul trecut, la începutul lunii septembrie, a fost prins de polițiștii Brigăzii Rutiere în timp ce conducea drogat. Toto Dumitrescu a încercat deja, printr-un artificiu avocățesc, să scape de acuzații, însă instanța i-a respins cererea.

Cum a încercat Toto Dumitrescu să scape de acuzații

La începutul lunii septembrie 2020, Toto Dumitrescu a fost oprit de Brigada de Poliție Rutieră la intersecția bulevardului Pache Protopopescu cu bulevardul Ferdinand. Comportamentul șoferului le-a dat de bănuit oamenilor legii, care au crezut, inițial, că tânărul consumase alcool. Deoarece rezultatul a fost negativ, agenții i-au cerut lui Toto să sufle în DrugTest, iar rezultatul a ieşit pozitiv.

Fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu a ieșit pozitiv la cocaină și cannabis

„Conducătorul unui autovehicul în vârstă de 22 de ani a fost depistat la intersecția dintre Bd. Pache Protopopescu și Bd. Ferdinand, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de două substanțe. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., unde i-au fost recoltate probe biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal”, anunța atunci Poliția Capitalei.

Toto ar fi încercat să-i convingă pe polițiști că nu este drogat și că aparatul e defect

Conform unor surse judiciare, acesta ar fi încercat să-i convingă pe polițiști de faptul că nu este drogat și că aparatul a dat o eroare. Mai mult, acesta a promis și că va achita personal contravaloarea reactivilor, pentru ca rezultatul analizelor să fie gata mai repede.

Toto Dumitrescu nu s-a ținut, însă, de cuvânt, iar rezultatul s-a lăsat așteptat, mai ales că, în perioada respectivă, o parte din banii pentru reactivii destinați Institutului Medico-Legal erau folosiți, din cauza pandemiei, pentru achiziționarea de dezinfectanți, manuși și măști chirurgicale.

Rezultatul analizelor a fost trimis la Brigada de Poliție Rutieră, iar mai apoi pe masa procurorilor care au întocmit rechizitoriul și l-au trimis în judecată, în stare de libertate.

Toto, pe numele din cartea  de identitate Ilie Badea Dumitrescu, a încercat, încă de la începutul procesului, să scape de acuzații, în sensul că, prin avocat, a reclamat o presupusă lipsă de legalitate a sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de către procurori.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au respins excepția invocată de Toto

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 8017/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti privind pe inculpatul Dumitrescu – Badea Ilie, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 2 C.p., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Dumitrescu – Badea Ilie. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă pe inculpatul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat”, se arată în decizia judecătorilor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: