Imbecil? Cam greu să spună chestia asta un contabil despre un doctor în teologie al Universității King's College London, pentru că acolo nu se dau doctoratele la fel cum dă tatăl junelui nicador roluri și premii actorilor și regizorilor tefeliști.

Ca să fie clar, din motive care țin de mult prea pregnantul cabotinism al personajului, nu-l agreez neam pe Neamțu, eu îl percep a fi doar un panglicar cu ADHD stilistic și sclipici scăpat prea mult în ventilator, însă nu mi-ar da prin cap să-l numesc „imbecil”.

Caramitru jr., doar un pricăjit, dar foarte agitat și el, nu ar fi capabil să înțeleagă nici măcar titlurile cărților citite de Neamțu cu creionul în mână, în parantezele sale de calm, îi seamănă acestuia din urmă doar la dorința de a se vorbi despre el. Mult, cât mai mult! Aici sunt egal caraghioși. În rest, diferențele dintre cei doi, îi sunt cras în defavoare juniorului care, păcat, mare păcat, nu și-a urmat în actorie tatăl fonf și sâsâit. Acolo ar fi putut avea șansa unui rol care i-ar fi venit mânușă: nepotul tâmpițel și isteric al unui Zelea Codreanu, întors de la muncă din străinătate, nu pe calul alb al misticismului mesianic, ci pe tricicleta fără șa și cu roți pătrate, dar dotată cu sirenă de pachebot, a ateismului neomarxist. 

Din păcate, deși diferențele dintre cei doi sunt uriașe, faptul că sunt caraghioși în cabotinism îi înfrățește. Pe Caramitru jr. îl vedem la zi, pe Neamțu ni-l amintim cap siamez cu Macovei, ițit pe geamul unui wc de unde anunța în delir orgasmic victoria lui Băsescu.