De ce trebuie să țină cont credincioșii care vor să se spovedească, dar nu au ținut post. Sfaturile preoților

De ce trebuie să țină cont credincioșii care vor să se spovedească, dar nu au ținut post. Sfaturile preoților

În această perioadă creștinii se pregătesc pentru Sfintele Paști, iar aceștia țin post pentru a se putea împărtăși. Mulți se întreabă dacă totuși ne putem spovedi fără să fi ținut post înainte. La această întrebare au oferit răspuns preoții.

Spovedania este absolut necesară dacă vrem să primim apoi Sfânta Împărtășanie. Prin spovedanie ne mărturisim păcatele pentru a fi iertate înaintea lui Dumnezeu. Pentru această etapă nu este nevoie de nicio pregătire esențială, însă în cazul împărtășaniei, credincioșii trebuie să ia în considerare mai multe aspecte.

Dacă vrem să ne împărtășim trebuie să ținem post

Preoții spun că dacă vrem să ne împărtășim, trebuie să ținem post neapărat, el nefiind obligatoriu în cazul spovedaniei. Preotul Valentin Fotescu a explicat că prin spovedanie primești dezlegarea la împărtășanie și împărtășania este trupul și sângele Domnului.

„Spovedania înseamnă mărturisirea păcatelor, Mântuitorul Iisus a fixat această taină să ne dea nouă posibilitatea să punem început bun vieții noastre de fiecare dată, adica să dezlegăm prin lucrarea, dobândită prin sfânta taină a mărturisirii în fața preotului, că tu te mărturisești în fața preotului ca martor. Să le dea posibilitatea să pună început bun vieții lor de fiecare dată. Prin spovedanie primești dezlegarea la împărtășanie și împărtășania este trupul și sângele Domnului, intrarea în comuniune cu Dumnezeu!

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum trebuie să ținem post și de ce este el important

Potrivit părintelui Necula, postul nu e post, dacă această perioadă nu e trăită cum trebuie. Postul e de fapt spre vindecare și e menit să ne scoată din foame, nu să ne adâncească în ea.

„Noi și când postim, postim ușor. Ceea ce recomand și ăi rog pe oameni să înțeleagă e că postul nu e post, dacă nu e trăit ca un post. Dincolo de nu mâncăm, nu bem, cui ne rugăm și ce anume construim pentru ca să ne fie bine? Efortul ăsta al nostru mă uimește ce cărți cu mâncare de post a putut să scoată Biserica în ultimii ani, nu Biserica, oamenii din Biserică, pentru mine este entuziasmant. În mod cert suntem o Biserică de mâncăi.

Tocmai de aia lângă modul de ceea ce mâncăm trebuie să învățăm că postul înseamnă, de fapt, tot ce reduci prin postire în cheltuiala ta de alimentare, pleacă spre sărac ca să nu moară de foame. Dacă reușim asta, suntem salvați. Postul e spre vindecare, ne scoate, de fapt, din foame nu ne bagă în foame. Nu foamea e postit. Postitul este echilibru în alimentație în măsura în care celălalt săracul să aibă și el o zi mai bună”, a spus părintele, potrivit click.ro.