Evenimentul Zilei > EVZ Play > Ne paște o nouă Revoluție, la iarnă, din cauza crizei gazelor. „Suntem proștii Europei. O să iasă rău!”. VIDEO
VIDEO

Ne paște o nouă Revoluție, la iarnă, din cauza crizei gazelor. „Suntem proștii Europei. O să iasă rău!”. VIDEO

Creșterile exponențiale care se anunță la prețurile energiei ar putea scoate românii din letargie. Iarna vine cu spectrul unei sărăcii cum nu s-a mai văzut din ultimii ani ai comunismului ceaușist. Vremuri de tristă amintire ar putea reveni din cauza incapacității guvernanților de a valorifica resursele de cărbuner ale Românii. Mirel Palada și invitații săi în arena EVZ Play au comentat de ce este mereu România prinsă pe picior greșit.

Florian Bichir, Octavian Hoandră și Liviu Alexa au discutat, alături de moderatorul Mirel Palada, în emisiunea transmisă pecanalul Youtube EVZ Capital și pe pagina de Facebook EVZ.RO, motivele pentru care ne aflăm în pragul unei crize istorice a prețurilor la gaze și curent electric, cum nu s-a mai văzut din ultimii ani ai dictaturii ceaușiste.

Sociologul Mirel Palada a explicat datele unui sondaj de opinie foarte recent. „Avem o situație clasică, Petrică și lupul. S-a urlat de manieră milițienească în primele etape ale pandemiei, oamenii au ajuns la un preaplin emoțional. Nu mai reacționează la mesajele de urgență”.

Nu vrem să accesăm resursele naturale ale țării

Jurnalistul clujean Liviu Alexa a remarcat că această criză a energiei este în toată lumea, însă noi „suntem proștii Europei. Prețurile sunt la dispoziția traderilor de energie și de gaze. Există prețuri alternative. Există resurse naturale pe care țara asta furată le are și pe care nu le vrem să le accesăm. Noi ne ferim de Rusia. Este primul val adevărat de creștere de prețuri de 10 ani încoace. O să iasă rău!”

ANRE: Operatorii de distribuţie, obligaţi să citească indexurile. Gata cu facturile la energie şi gaze în baza unor estimări

Din punctul de vedere al lui Octavian Hoandră, „am renunțat la suveranitate. Noi suntem un experiment. Calitatea vieții se va împuțina. Identitatea națională nu mai există. Trăim lipsa demnității naționale. Tinerii sunt cuceriți de neomarxiști pe fondul lipsei de cultură. Tânăra generație nu-și mai știe eroii. E o generație destul de ciudată, cred că li se cuvine totul”. Jurnalistul a remarcat și duplicitatea Europei, care se face că nu vede că Germania și-a redeschis minele de cărbuni.

Mirel Palada consideră că poziția Uniunii Europene în problema energiei„e o șulfăreală. Dăm explicația cea mai simplă, că rușii sunt de vină. UE pune presiune asupra statelor să facă trecerea la energie mai curată”.

Retorica UE e pentru tâmpiți ca noi”

Liviu Alexa a remarcat că datorită incompetenței Guvernului, „vom fi obligați să cumpărăm extrem de scump. Retorica UE, discursul cu energia verde e pentru tâmpiți ca noi. Germania și-a mărit importul de cărbune și extracția. Suntem singurii idioți din Europa care avem această resursă, cărbunele. Noi am închis minele, am umilit minerii”.

Istoricul Florian Bichir a avertizat că, peste un timp, „vom afla ce șmecherii s-au făcut (n.r. – cu noua politică energetică dictată de UE). Or să apară băieții deștepți pe tichetele astea verzi”.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: