Fostul comediant s-a dedicat de ani buni afacerilor în domeniul HORECA şi a declarat la digi24.ro că nu este foarte încântat de măsurile de ajutor anunțate recent de Guvernul Orban.

Mugur Mihăiescu spune că acestea te lasă mai mult la mila băncilor, iar despre deschiderea treptată a teraselor și hotelurilor susţine că este o măsură care mai degrabă ar putea grăbi falimentul unor firme din domeniu.

„Ce-i aia deschiderea teraselor? Hai să deschidem masa din stânga. Atât! Sau hai să deschidem doar o umbrelă. Ori se deschide tot, ori nu se deschide nimic, pentru că pe urmă statul poate să zică următorul lucru:

«Păi, v-am lăsat să deschideți terasele, gata, acum nu mai e treaba noastră, faptul că n-au venit la voi oameni e doar treaba voastră.»

Păi, stai că n-avem voie să-i primim înăuntru! «Nu mai e treaba noastră, de-aici nu vă mai ajutăm.»

Mai bine să așteptăm și să deschidem tot odată. «Nu, stai, că jumătate.» Păi și ce fac, plătesc jumătate impozit că deschid jumătate?

Merg cu jumătate din angajați? Plătesc jumătate CASS? Plătesc doar CA, fără -S? Hai să judecăm.

Se deschid doar hotelurile! Păi și oamenii ce fac, merg cu zacusca la ei, unde mănâncă, dacă restaurantele sunt închise?

Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă! Deci… Hai să stăm, să gândim și dacă este s-o facem, s-o facem cu cap.

Pentru mine, planurile sunt foarte simple: când se va deschide tot business-ul, voi deschide și eu.

Până nu se deschide tot business-ul, n-am ce să deschid. Pe urmă, din ce-i plătesc? Eu deschid. Lumea nu vine, nu dă buluc, gata, s-a deschis, hai la fel ca înainte.

E o perioadă pe care trebuie să o trecem ușor-ușor, până lucrurile revin la normal. Ne vom descurca, într-un fel sau altul, vedem ce facem, dacă nu, închidem!

Viața în mediul privat este dură, nu e ca la stat. Adică nu-ți merge o măsură la stat, nu închizi statul și pleci.

Trebuie să încercăm să înțelegem, cum au făcut și suedezii, până la urmă vom conviețui cu trebușoara asta, cum conviețuim și cu o gripă.

Va trebui să învățăm, asta e, ne ferim. Ăia care sunt cu probleme trebuie să se ferească, nu ieși dacă ești bătrân sau dacă ești cu vreo problemă terminală nu ieși tu în spațiul ăla, dar nu opri lumea să iasă în spații de genul acesta.

Adică va trebui cumva să ne echilibrăm, pentru că nu știe nimeni, n-are nimeni un manual să spună ce va fi după. Ține cât de smart vom fi ca să ne echilibrăm.

Și dvs, ca presă, și politicul, și mediul de afaceri și toată lumea. Să încercăm să mergem înainte, să dăm drumul la business, pentru că altfel murim cu toții.

Nu dăm drumul la business, nu ne mai omoară niciun Covid, ne omorâm singuri. Și dacă suntem atât de tâmpiți cât să ne omorâm singuri, ne merităm soarta! Dar eu cred, totuși, că nu suntem așa.

Ce, Doamne iartă-mă, de vacanță să mai iau? Ne-au vacantat pe toți! Am fost toți într-o vacanță. Unde să pleci? Rămân în România, unde să mă mai duc acum?”, a declarat actorul devenit celebru pentru personajul Garcea.