Evenimentul Zilei > EVZ Special > Alexandru Nazare, mesaj dur către Cîțu. Care ar fi jocurile din spatele deciziei luate de premierul României
Alexandru Nazare, mesaj dur către Cîțu. Care ar fi jocurile din spatele deciziei luate de premierul României

Alexandru Nazare, mesaj dur către Cîțu. Care ar fi jocurile din spatele deciziei luate de premierul României

Fostul ministrul al Finanțelor, Alexandru Nazare, a transmis un mesaj către jurnalistul Radu Tudor, prin care transmite că nu a avut motive întemeiate pentru a-și da demisia și consideră că și-a făcut bine treaba, având rezultate vizibile.

Alexandru Nazare i-a răspuns într-un mod dur lui Florin Cîțu, după ce premierul României l-a revocat pe ministrul Finanțelor.

”Mi-am făcut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el (de premier, n.r.) de multe ori și reflectate în evaluările instituțiilor internaționale. I-am spus premierului că stăm bine cu execuția bugetară și că nu am motive întemeiate să îmi înaintez o demisie.

Am considerat că este înțelept, în această perioadă, să îmi mențin neutralitatea politică, prin prisma poziției de ministru al Finanțelor”, i-a transmis Alexandru Nazare lui Radu Tudor.

Potrivit unor surse Antena 3, premierul Florin Cîțu l-ar fi revocat pe ministrul Alexandru Nazare din cauză că acesta s-ar fi opus unui proiect prin care primarii urmau să primească o sumă mare de bani.

Ce a scris Alexandru Nazare pe Facebook

Ulterior, Alexandru Nazare a revenit pe pagina de Facebook și a oferit noi detalii.

„Premierul mi-a cerut demisia, paradoxal, cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, menționând că dacă nu demisionez, îmi va cere remanierea. O demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condițiile pe care România le-ar fi putut obține pe piețele externe, condiții și așa vitrege.

Ieri, în timpul negocierilor, a revenit cu mesaje telefonice insistând să primească demisia cât mai curând. Imediat cum am finalizat cu succes emisiunea de eurobonduri, i-am răspuns că după toată munca depusă, rezultatele bune obținute și reflectate în execuția bugetară și evaluările instituțiilor financiare internaționale, luând în calcul și modul în care permanent a apreciat activitatea mea și a colegilor din Ministerul Finanțelor, nu consider că aș avea vreun motiv sa îmi asum o demisie atât timp cât am apărat cu onestitate și bună credință interesele financiare ale României.

I-am spus domnului Florin Cîțu să pună în discuție decizia legată de evaluarea și retragerea mandatului meu în forurile de decizie ale PNL, conform protocolului asumat în coaliție.

Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL.

Țin să menționez că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor, așa cum a precizat premierul. Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate și am inițiat multe altele noi, precum parteneriatul cu UiPath.

Am mărit, în negociere cu Comisia Europeană, suma alocată Ministerului de Finanțe prin PNRR, de la 100 mil. EUR la 562 mil EUR și am dublat numărul de proiecte de digitalizare, de la 25 la 50. În plus, am adăugat și reforme proiectelor de investiții.

Spre exemplu, astăzi avem 90.000 de case de marcat conectate pentru că am demarat o aplicație nouă în luna ianuarie, care este funcțională. Numai dacă acest proiect este finalizat cu succes până la sfârșitul anului, așa cum am planificat, va avea efecte de minim 10% în creșterea colectării TVA. Aplicația demarata în 2020, de ministrul Finanțelor de atunci, încă nu este funcțională.

Mulțumesc tuturor colegilor din Ministerul de Finanțe pentru activitate și rezultate! Le mulțumesc tuturor membrilor PNL care mi-au acordat susținerea!

Îi mulțumesc domnului Președinte Klaus Iohannis și sunt onorat pentru încrederea acordată la numirea în funcția de ministru de Finanțe și pe parcursul mandatului!”, scrie Alexandru Nazare pe Facebook.

Alexandru Nazare, victima războiului Cîțu – Orban

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat joi, în cadrul şedinţei de guvern, că ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a fost remaniat.

Florin Cîţu l-a anunţat pe Nazare că este remaniat. A fost informat şi preşedintele Klaus Iohannis. Dan Vâlceanu a fost propunerea premierului, dar șeful statului ar fi declinat oferta.

Aflat la Teleorman, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus ca nu exista nici un motiv pentru care vreun membru al guvernului să fie revocat din funcţie.

La rândul său, Iulian Dumitrescu – liberal care a susţinut numirea lui Nazare – a subliniat că nu ştia despre decizia lui Cîţu. El a completat că nu există motive ca Nazare să fie remaniat şi că ar trebui ca premierul să discute în forurile statutare ale partidului despre remanieri.

Ultimele informaţii arată că Florin Cîţu i-ar fi reproşat lui Nazare şi încasările slabe de la buget. Nazare contracarează, în declarația acordată lui Radu Tudor, prin faptul că el și-a păstrat „neutralitatea politică” în războiul dintre Cîțu și Orban.

Aceste declarații au arătat că PNL se află într-un conflict uriaș.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: