Evenimentul Zilei > Social > Naționalul timișorean încheie stagiunea cu două premiere sold-out I GALERIE FOTO
Naționalul timișorean încheie stagiunea cu două premiere sold-out I GALERIE FOTO

Naționalul timișorean încheie stagiunea cu două premiere sold-out I GALERIE FOTO

La Teatrul Național rdin Timișoara, unltimele două premiere, care încheie stagiunea, se vor juca cu casa închisă.

Miercuri, 29 iunie, de la ora 19, la Sala 2  a Teatrului Național din Timișoara, este programat spectacolul Căpcăunii sacri după Pascal Bruckner. ”O comedie sarcastică, în care ironia, umorul și ferocitatea se împletesc cât se poate de strâns, Căpcăunii sacri este o adaptare pe care Sabin Popescu, în dublă calitate de scenarist și regizor, o face „basmului filosofic” lui  Pascal Bruckner, plasând povestea căpcăunului  care experimentează abstinența culinară în lumea în egală măsură adevărată și fictivă a Hollywood-ului”, ne spune Codruța Popov, consultant artistic al instituției.

Joacă actorii Victor Manovici, Călin Ionescu, Laura Avarvari, Valentin Ivanciuc, Bogdan Spiridon, Iuliana Crăescu, Florin Ruicu, Flavius Retea și Constantin Tovarnițchi. Echipa de creație este completată de Zsolt Fehervári (scenografia), Ilie Stepan (muzica), Alin Radu (coregrafia), Lucian Matei (video design) și Florian Putere (light design).

Stagiunea 2015 – 2016 se încheie cu un spectacol al maximei sincerități. Vorbește cu mine este mai mult decât un spectacol, o întâlnire între actori și publicul lor, pe un scenariu semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.  Acesta propune un spectacol experiment, o confesiune, un soi de joc a cărui miză e comunicarea. Textele spectacolului sunt semnate de Ioan Peter, Ștefan Caraman, Geanina Jinaru-Doboș, Lorena Lupu și de actorii care alcătuiesc distribuția:  Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cătălin Ursu, Călin Stanciu jr. și Amalia Huțan. Versurile cântecelor îi aparțin lui Călin Stanciu Jr. Scenografia aparține unui artist a cărui carieră teatrală este legată indisolubil de Teatrul Național – Geta Medinski, iar sound designul este semnat de Horea Crișovan. Premiera are loc joi, 30 iunie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: