Evenimentul Zilei > Sport > Naționala de fotbal este în doliu. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți oameni din echipă
Naționala de fotbal este în doliu. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți oameni din echipă

Naționala de fotbal este în doliu. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți oameni din echipă

Fostul bucătar al echipei naționale de fotbal a României, Yalcin Cadîr, a încetat din viață la vârsta de 53 de ani.

Anunțul acestui deces a fost făcut de oficialii Federației Române de Fotbal. Bucătarul de origine turcă, Yalcin Cadîr, a gătit pentru jucătorii și oficialii lotului national de fotbal vreme de mai bine de două decenii. Yalcin Cadîr a fost bucătarul primei reprezentative până în 2016, când a fost înlocuit cu Chef Cezar Munteanu.

Ulterior, după după ce a părăsit echipa națională, începând cu inaugurarea Centrului Național de Fotbal de la Mogoșoaia, el a lucrat în incinta bazei de pregătire. La Mogoșoaia a Yacin Cadîr a fost bucătar șef la restaurantul din incinta bazei sportive.

„Federația Română de Fotbal, întreg staff-ul și jucătorii echipei naționale de fotbal a României regretă dispariția, la vârsta de 53 ani, a lui Yalcin Cadîr. Timp de mai bine de două decenii acesta a fost bucătarul echipei naționale de fotbal, iar de la inaugurarea Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia a fost bucătar-șef la restaurantul din incinta bazei de pregătire. Condoleanțe familiei și celor dragi!”, se arată într-un comunicat de presă emis de Federația Română de Fotbal.

O întâmplare neplăcută de la lotul național

Yalcin Cadîr nu a fost întotdeauna în relații bune cu oficialii lotului national. Gazeta Sportului amintește de un episod umilitor din viața acestuia, în perioada ultimului mandat al selecționerului Anghel Iordănescu. S-a întâmplat cu prilejul unui cantonament în Italia, al echipei naționale. Deși se afla pe lista celor care urmau să meargă în această deplasare, în cele din urmă bucătarul a fost lăsat acasă.

Yalcin Cadîr nu a mai făcut deplasarea în Italia deoarece nu a fost agreat de selecționerul Anghel Iordănescu. Povestea a fost relatată de un apropiat al fotbaliștilor de la acea vreme.

„Yalcin al meu era cu bagajele făcute, pregătit pentru deplasare, și s-a blocat când a auzit că nu mai e nevoie să meargă. I s-a explicat atât: «Iordănescu a spus că n-are nevoie de tine»”, a relatat sursa citată de Gazeta Sporturilor.

În cantonamentul cu pricina, din Italia, jucătorii echipei naționale au mâncat hrana pregătită de personalul hotelului din St. Vincent, monitorizat de doctorul Laurențiu Oproiu.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: