Evenimentul Zilei > Horoscop > Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Nastratin Hogea și astrologia, trei pilde cu tâlc. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Te cam plictiseşti, pentru că viaţa ta nu este suficient de plină, de intensă. Totuşi, astăzi eşti avantajat - te înţelegi mai bine cu cei din jurul tău, cu cei dragi, apropiaţi, familia.

Dar astăzi, așa cum m-ați rugat, o să vă mai povestesc câteva întâmplări cu Nastratin Hogea. Plouă în Prahova submotană, din fericire temperaturile sunt pozitive, așa că nu o să fie polei, doar joia ma duc la cumpărături pentru căței!

Ei bine, un vecin de al lui Nastratin a găsit într-un cufăr vechi un astrolab. Aparatul complicat, cu multe rotițe și pârghii de bronz era folosit în antichitate de către astrologi. Vecinul nu știa la ce folosește și s-a dus cu el la învățatul Nastratin Hogea. Nastratin a luat astrolabul l-a întors pe toate fețele și a început să plângă. Apoi a râs până nu a mai putut! Vecinul s-a mirat tare și l-a întrebat de ce întâi a plâns și apoi a râs. Plâng pentru tine, văzând cât ai decăzut că nu mai înțelegi ce ai în casă moștenire de la ai tăi și râd de mine, un înțelept prost, care nu știe ce este obiectul acesta!

La Nastratin Hogea vine un bărbat care îi spune că este astrolog și cunoaște toate tainele cerului. Spune-mi, te rog frumos, câte stele sunt pe cer? a întrebat Nastratin. Nu știu, multe, milioane, răspunde astrologul. Păi atunci nu știi toate tainele cerului, probabil doar câteva dintre ele! A tras concluzia Nastratin Hogea.

În bazar era un astrolog bătrân, pe care Nastartin îl saluta și primea de la el multe salamalekuri. Astăzi așa, mâne la fel când după o bună bucată de timp, ani întregi, astrologul îl întreabă pe Nastratin: Spune-mi, celebrule înțelept, te rog, în ce zodie te-ai născut? Nastratin spune repede: M-am născut în zodia Vițelului! Astrologul, mirat tare îi spune că el cunoaște mai toate sistemele zodiacale, dar de zodia Vițelului nu a auzit! Acum sunt Taur, dar când eram copil, cu siguranță că eram Vițel! A răspuns mucalitul Nastratin Hogea.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE