Pe întreaga durată a zborului experimental spațial, șoarecii au învățat să se propulseze, ceea ce este destul de remarcabil, deoarece nu au experimentat niciodată înainte de a fi trimişi în spaţiu, spun cercetătorii.

Rozătoarele pe care oamenii de știință le-au trimis la bordul Stației Spațiale Internaționale au fost doar de sex feminin în vârstă de 16 până la 32 de săptămâni. O dată ajuns în spațiu, animalele au petrecut un total de 37 de zile în microgravitate. 

Şoarecii au trăit în habitatul lor pe durata experimentului, o cușcă special concepută pentru experiment. Acest lucru a permis studierea modului în care spațiul și microgravitatea afectează organismele biologice care au asemănări cu sistemele corpului uman. La sfârșitul studiului, s-a concluzionat că toți șoarecii s-au comportat normal și s-au aflat într-o stare excelentă de sănătate atunci când s-au întors pe Pământ.

În video veţi vedea modul în care soarecii s-au adaptat la noul lor mediu si au reusit să supravieţuiască tuturor încercărilor la care au fost supuşi.