Conform jurnaliştilor de la Daily Star, care au preluat spusele omului de ştiinţă, NASA a descoperit dovezi ale vieții pe Venus încă din anul 1978.

Astfel, biochimistul Rakesh Mogul a spus că o sondă a ridicat probe de fosfină în timpul misiunii Pioneer 13 pe planeta 463C.

Observaţiile acestuia vin după ce astronomii britanici și americani au anunțat luna trecută că au găsit substanța chimică – un semn de viață – în atmosfera sa.

Interviul din Live Science

Într-un interviu acordat pentru reputata publicaţie Live Science, academicianul de la Cal Poly Pomona din California (universitate politehnică) a spus:

„Când a apărut (ziarul Nature Astronomy), m-am gândit imediat la spectrul de masă moștenit.”

Dr. Mogul a declarat că echipa sa a făcut descoperirea în timp ce căuta în arhivele NASA, printre care au fost cercetate şi cele din 1978.

Datele au fost colectate de la Spectrometrul de Masă Neutru Large Probe, care a fost aruncat în atmosfera Venus ca parte a misiunii Pioneer 13.

El a spus că analiza articolelor științifice originale despre compușii de fosfor din acele date a relevat existenţa urmelor de fosfină – care este adesea o creație a vieții microbiene.

Asta se întâmplă după ce cercetătorii au confirmat că au descoperit gazul din atmosfera lui Venus luna trecută.

Sara Seager, om de știință la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a spus: „Aceasta este o descoperire uimitoare și din senin.

Cu siguranță va alimenta mai multe cercetări cu privire la posibilitățile de viață în atmosfera lui Venus.”

Viaţa de pe Pământ este unică?

Astrofizicianul de la Universitatea de Stat din San Francisco și Universitatea San Francisco, Aaron White, a declarat pentru IGN:

„Una dintre cele mai mari întrebări fără răspuns ale astronomiei este dacă viața de pe Pământ este rară și unică sau dacă suntem doar unul dintre multele locuri din întregul univers ocupat cu lucruri vii.

Această descoperire este cea mai solidă dovadă pe care am avut-o până acum pentru a sugera că viața ar putea fi comună.

Există mai multe locuri diferite în sistemul nostru solar în care am ghicit că viața ar putea fi descoperită, iar Venus a fost cu siguranță cel mai ostil loc pe care l-am putut l-am găsit.”

White a spus că mai este mult de făcut pentru a confirma această ipoteză, „dar dacă se menține, ar putea însemna că viața este suficient de rezistentă pentru a apărea oriunde este chiar şi vag posibil”.

sursa: dailystar.co.uk