Evenimentul ZileiSocialNASA împărtășește imagini uimitoare de pe Marte aşa cum nu aţi mai văzut vreodată. FOTO

NASA împărtășește imagini uimitoare de pe Marte aşa cum nu aţi mai văzut vreodată. FOTO

NASA împărtășește imagini uimitoare de pe Marte aşa cum nu aţi mai văzut vreodată. FOTO
O imaginea uluitoare făcută de NASA arată o „mare de dune” magică de pe Marte. Tot ce veţi vedea pare ireal tinând cont că Planeta Roşie este încă un mister pentru oamenii de ştiinţă.
NASA a împărtășit o fotografie a dunelor de nisip care înconjoară partea arctică a planetei Marte. Imaginea arată o mare de dune albastre și dungi galbene realizate de vânturile de pe Planeta Roșie.
Marea de dune întunecate înconjoară capacul polar nordic al lui Marte. (NASA / JPL-Caltech / ASU)
De asemenea, arată liniile sculptate în vânt care înconjoară învelișul polar nordic al lui Marte. Fotografia a fost postată pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a Mars Odysse

NASA a lansat o otografiieuimitoare cu o mare de dune de nisip pe Marte

NASA a declarat că imaginea capturată din  filmare reprezintă o suprafață de 19 mile lățime. Cu toate acestea, marea de dune acoperă deja o zonă la fel de mare ca Texasul.

Imaginea prezintă o culoare greșită, ceea ce înseamnă că acele culori reprezintă temperaturile. Iar Agenția spațială americană a scris că culoarea albastră reprezintă o atmosferă mai rece, iar nuanțele de galben indică „dune calde de la soare”.

Fotografia este realizată dintr-o combinație de imagini captate de instrumentul Thermal Emission Imaging System de pe orbitatorul Mars Odyssey, a scris NASA.

Capturate în perioada decembrie 2002 – noiembrie 2004, imaginile uluitoare au fost lansate pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a Mars Odysse.

Orbitatorul Mars Odyssey este o navă spațială robotică care înconjoară Marte, şi care folosește un aparat de fotografiat termic pentru a detecta dovezi cu privire la existenţa apei dar şi gheață pe Planeta Roţie. Aceasta a fost lansat în 2001, devenind cea mai lungă navă spațială specializată pentru planeta Marte din istorie, scrie sciencealert.


Accesează: