NASA a descoperit o nouă galaxie „înfloritoare” plină cu „materie întunecată”. Ce spun oamenii de ştinţă

NASA  a descoperit o nouă galaxie „înfloritoare” plină cu „materie întunecată”. Ce spun oamenii de ştinţă

NASA a descoperit o galaxie misterioasă plină de „materie întunecată”, au spus oamenii de știință. Astrofizicienii sunt siguri că materia întunecată este reală. Și, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Harvard, o galaxie la 295 de milioane de ani-lumină distanță ar avea mult mai multă materie întunecată decât se credea anterior.

Datele colectate de telescopul Chandra al NASA au ajutat astronomii americani să studieze o "galaxie" izolată numită Markarian 1216. Clusterul de stele eliptice este considerat că s-a forma la scurt timp după Big Bang și este aproape la fel de vechi ca și universul însuși.  

Stelele găsite în centrul dens populat al galaxiei au mai puţin cu 10% din vârsta Universului

Și în interiorul acestui centru aglomerat este o concentrație neobișnuit de mare de materie întunecată, pe care oamenii de știință speră să o "cântărească". David Buote de la Universitatea din California, Irvine, a spus: "Când am comparat datele Chandrei cu modelele noastre de calculatoare, am constatat că avem nevoie de o concentrație mult mai mare de materie întunecată decât în ​​alte galaxii de masă". "Aproape toate stelele și materia întunecată au fost adunate cu mult timp în urmă".

Ne puteți urmări și pe Google News

Materia întunecată reprezintă aproximativ 85% din masa totală a universului  

Oamenii de știință au reușit să o detecteze doar indirect, deoarece efectele gravitaționale ale galaxiilor rotative sugerează că sunt mult mai grele decât ar trebui să fie.  Acest lucru a dus la apariția teoriei materiei întunecate, care oferă o formă de material teoretic, diferită de cea a oamenilor şi a tot ceea ce atingem.  

Potrivit noului studiu, o materie întunecată se formează după trei până la patru miliarde de ani după Big Bang

Noul studiu a reevaluat masa presupusă a găurii negre supermasive din inima galaxiei.  Până de curând, astronomii au estimat că gaura neagră a fost mult mai grea decât se aștepta pentru o galaxie ca Mrk 1216.  Oamenii de știință cred că gaura neagră cântărește aproximativ  patru miliarde de ori masa Soarelui nostru, ceea ce nu este deloc neobișnuit pentru o galaxie de dimensiunea lui 1216 Mrk.  Studiul a fost publicat în jurnalul Astrophysical Journal pe 1 iunie.