Există un asteroid rar de mărimea Massachusettsului care orbitează între Marte și Jupiter și valorează aproximativ 10.000 de cvadrilioane de dolari. Mai precis, valorează de 70.000 de ori mai mult decât întreaga economie terestră.

Suma la care a fost estimat asteroidul s-ar scrie așa: 10.000.000.000.000.000.000.

Telescopul Hubble a aruncat o privire mai atentă asupra obiectului spațial descoperit în urmă cu peste 150 de ani. Acesta este compus din fier și nichel și de aici valoarea sa colosală.

16 Psyche este unul dintre cele mai masive obiecte din centura de asteroizi care orbitează între Marte și Jupiter. Se află la 368 milioane de kilometri de Pământ. O sondă NASA va ajunge acolo la începutul anului 2026.

Dacă s-ar putea valorifica asteroidul, fiecare persoană de pe planetă –  7,5 miliarde – ar primi aproximativ 1,3 miliarde de dolari

Psihicul 16 Asteroid

Majoritatea asteroizilor sunt formați din roci și gheață. Dar 16 Psyche – care are un diametru de 226 de kilometri – este dens și alcătuit preponderent din metal. Este posibil să fie ceea ce a mai rămas din ceea ce se cheamă o „protoplanetă”, o planetă care nu a mai reușit să se formeze și al cărei nucleu a rămas expus ca urmare a repetatelor coliziuni care i-au distrus mantaua.

Raritatea, cunoscută sub numele de 16 psihice, a fost de fapt descoperită în 1852, dar telescopul Hubble al NASA a oferit în cele din urmă locuitorilor pământului o privire mai atentă. Noul studiu, care a fost publicat săptămâna aceasta în The Planetary Science Journal , indică faptul că compoziția asteroidului este cheia valorii sale astronomice.

Cum a apărut asteroidul scump?

Potrivit lui dr. Tracy Becker, un om de știință, este posibil ca Psyche să fie nucleul rămas al unei planete care nu s-a format niciodată în mod corespunzător, deoarece a fost lovită de obiecte din sistemul nostru solar și și-a pierdut efectiv mantaua și scoarța.

Asteroidul se află în prezent la aproximativ 230 de milioane de mile de Pământ în centura principală din sistemul solar, orbitând între Marte și Jupiter. Și, în mod surprinzător, NASA intenționează să-l viziteze din nou. În 2022, administrația intenționează să lanseze o navă spațială Psyche pentru a studia în continuare asteroidul, informează obbreport.