Evenimentul Zilei > International > Namaste Trump. India gonește vacile și protejează nasul Melaniei
Namaste Trump. India gonește vacile și protejează nasul Melaniei

Namaste Trump. India gonește vacile și protejează nasul Melaniei

Pentru prima oară Donald Trump va efectua o călătorie oficială în Asia de Sud

Primirea lui Donald Trump va începe cu un „road show” pe parcursul a câțiva kilometri în Ahmedabad, un traseu punctat cu afișe și platforme în care actori vor interpreta scene care sărbătoresc diversitatea Indiei.

Săptămâna trecută, Trump a spus că va fi așteptat de o mulțime uriașă, „între șase și zece milioane de oameni”. Mai modești, oficialii indieni au declarat că se așteaptă la câteva zeci de mii de oameni.

New Yorkerul a spus săptămâna trecută că „de la șase până la zece milioane de oameni” vor acoperi pentru a-l saluta pe acest traseu. Mai modest, oficialii indieni se așteaptă între câteva mii și zeci de mii de oameni.

Apoi, Trump și Modi vor participa la un miting comun pe cel mai mare stadion de cricket din lume, cu o capacitate de 110.000 de locuri.
Acest eveniment, intitulat „Namaste Trump” este replica de onoare a lui Modi în urma unui miting similar intitulat „Howdy Modi” organizat la Houston (Texas), în septembrie anul trecut.

În continuare, oaspeții americani se vor deplasa la Agra, unde Donald Trumnp și Prima Doamnă, Melania, vor vizita emblematicul mausoleu Taj Mahal și vor asista la apusul soarelui.

Autoritățile indiene au eliberat mari cantități de apă în fluviul Yamuna, fluviu puternic poluat, care curge în apropiere de Taj Mahal, pentru ca cuplul prezidențial să nu fie deranjat de mirosurile neplăcute care sunt degajate zilnic.

Însă vizita lui Trump nu va fi ocazia semnării unor tratate importante. Cele două țări sunt angajate într-o confruntare comercială încă de anul trecut. Washingtonul este iritat de protecționismul Indiei și consideră că firmele americane nu au suficient acces pe piața indiană.

Cei doi șefi de stat ar urma totuși să semneze un contract prin care guvernul indian va achiziționa elicoptere militare americane, în valoare de 2,4 miliarde de dolari.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: