Evenimentul Zilei > Social > Controale drastice la graniță. Șoferii de TIR așteaptă cu orele
Controale drastice la graniță. Șoferii de TIR așteaptă cu orele

Controale drastice la graniță. Șoferii de TIR așteaptă cu orele

Polițiștii de frontieră arădeni au depistat joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, douăzeci și doi de cetățeni din Afganistan, Pakistan, Turcia și Siria care încercau să treacă ilegal frontiera de stat spre Ungaria. Ei au fost găsiți ascunși în două automarfare.

”În ultimele 24 de ore, douăzeci şi doi cetăţeni din Afganistan, Pakistan, Turcia şi Siria care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistaţi, ascunşi în două automarfare, de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac II”, relatează comunicatul Poliției de Frontieră din 05.03.2021.

Douăzeci și doi de migranți din Orient descoperiți la Nădlac II de polițiștii de frontieră

”În data de 04.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetăţeni turci. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi metalice şi profile PVC pentru societăţi din Germania”, mai precizează comunicatul.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi, ascunși printre marfa transportată, douăzeci şi doi de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Afganistan, Pakistan, Turcia şi Siria cu vârste cuprinse între 15 şi 46 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai prezintă în încheiere comunicatul.

Îngrijorările edililor din orașele de vest ale României se întețesc în privința fenomenului imigraționist

Încă de la finalul anului trecut frontiera vestică de stat a României a fost foarte solicitată atât din punctul de vedere al circulației rutiere, cât mai ales în privința fenomenului imigraționist care a atins cote alarmante și deranjante pentru cetățenii români. Polițiștii de frontieră au depistat un număr record de cetățeni migranți care au încercat să ajungă în țările vestice ale Europei, o parte a lor fiind deja solicitanți de azil în România.

De altfel, feed-back-urile au început să curgă din partea edililor oașelor vestice ale româniei. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a făcut în urmă cu o săptămână declarații în acest sens, exprimându-și îngrijorarea și intențiile privind limitarea și dacă e posibil stoparea acestui fenomen. Dominic Fritz a considerat ca nefirească prezența migranților pe străzile centrale ale Timișoarei la oricare oră din zi și din noapte.

Chiar și în situația în care controalele la frontieră ar fi mai puțin draconice, traficul rutier este relativ foarte îngreunat la ieșirea din România spre Ungaria, dar uneori și la intrarea în țară. Ungaria a instituit propriul regim de controale deosebit de riguros la frontiera cu România. Astfel timpii de așteptare pentru automarfare a devenit și mai mare decât fusese inițial.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: