Evenimentul Zilei > Actualitate > Un feribot finlandez a eşuat în Marea Baltică. Ce se întâmplă cu cei 400 de pasageri. FOTO
Un feribot finlandez a eşuat în Marea Baltică. Ce se întâmplă cu cei 400 de pasageri. FOTO

Un feribot finlandez a eşuat în Marea Baltică. Ce se întâmplă cu cei 400 de pasageri. FOTO

Un feribot din Marea Baltică, cu 331 de pasageri și un echipaj de 98 de persoane, a eşuat în arhipelagul Insulelor Aland, între Finlanda și Suedia.
Un feribot cu circa 400 de persoane la bord a eşuat sâmbătă lângă un terminal pentru feriboturi din Insulele Aland, un arhipelag finlandez în Marea Baltică, transmite agenţia DPA.

Autoritățile finlandeze spun că „nu există vieți în pericol” și nava nu se scufundă

Nimeni nu este în pericol şi nu sunt indicii despre scurgeri de combustibil sau ulei, potrivit gărzii de coastă finlandeze şi operatorului navei, Viking Line.
Potrivit martorilor, feribotul M/S Viking Grace se află la numai câţiva metri de ţărm şi la câteva sute de metri de terminalul pentru feriboturi din Mariehamn, principalul oraş al arhipelagului.

Vântul puternic şi ploaia au provocat acest incident

Nava plecase din capitala Suediei, Stockholm, către oraşul finlandez Turku, cu o escală la Mariehamn. La bordul feribotului se află 331 de pasageri şi 98 de membri ai echipajului. Vremea în zonă este nefavorabilă, cu vânt foarte puternic şi ploaie abundentă, astfel că mai multe feriboturi pentru pasageri nu au plecat în cursă.
Purtătoarea de cuvânt a companiei Viking Line a declarat că este prea devreme pentru a se stabili cauzele accidentului sau dacă se impune evacuarea pasagerilor. Construit în anul 2012, feribotul M/S Viking Grace poate transporta până la 2.800 de pasageri şi are o lungime de 218 metri.

În luna septembrie, o altă navă a companiei Viking Line, Amorella, a eşuat

În septembrie, feribotul de pasageri M / S Amorella al Viking Line a eşuat în Insulele Aland, un teritoriu autonom finlandez care constă în mai multe insule, unele fără denumire. Apele sale puțin adânci și pasajele înguste sunt deosebit de dificile de navigat pentru navele mari, mai spun autorităţile. Nu au existat nici atunci victime, din fericire.

Imagini cu nava M / S Amorella al Viking Line eşuată în larg:

Paza de coastă a postat pe Twitter mai multe imagini cu incidentul în care arată M / S Viking Grace blocată chiar în larg.

Image