Evenimentul Zilei > Actualitate > MUTAŢIE GENETICĂ INCREDIBILĂ. O broască a uimit o lume întreagă şi arată ca în filmele de GROAZĂ | FOTO
MUTAŢIE GENETICĂ INCREDIBILĂ. O broască a uimit o lume întreagă şi arată ca în filmele de GROAZĂ | FOTO

MUTAŢIE GENETICĂ INCREDIBILĂ. O broască a uimit o lume întreagă şi arată ca în filmele de GROAZĂ | FOTO

Nu este vorba despre o glumă proastă: două fetiţe din Canada au găsit, în grădina lor, o broască ciudată, cu ochii în gură.

Copiii au dus broasca în casă pentru a o fotografia, deoarece aceasta nu părea să aibă ochi. Cu toate acestea, ochii broaştei au devenit vizibili doar când aceasta a deschis gura.

Broasca suferea, cel mai probabil, de o macromutaţie genetică, ce duce la modificări majore asupra organismului, conform Science Alert, citată de publicaţia descoperă.ro.

Fotografia a fost realizată de Scott Gardner pentru ziarul local “The Hamilton Spectator” şi a fost preluată de Charles Dawkins în cartea "Climbing Mount Improbable".

Mutaţia genetic în cazul acelei broaşte ar putea fi legată de o infecţie cu un vierme parazit, numit Ribeiroia ondatrae.

Infecţiile cu astfel de paraziţi sunt des întâlnite la amfibieni şi duc, de obicei, la apariţia unor mutaţii, cum ar fi apariţia unor picioare în plus sau lipsa şi malformarea unor membre.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: