Evenimentul Zilei > Sport > Mutare neașteptată la CFR Cluj. Un „inamic” al lui Dan Petrescu revine, și el, în Gruia
Mutare neașteptată la CFR Cluj. Un „inamic” al lui Dan Petrescu revine, și el, în Gruia

Mutare neașteptată la CFR Cluj. Un „inamic” al lui Dan Petrescu revine, și el, în Gruia

Mutare surprinzătoare la CFR Cluj. Alin Minteuan a revenit pe postul de antrenor al echipei secunde, din Liga 3. În primăvara lui 2020, Minteuan pleca cu scandal de la CFR, după ce a purtat un război rece cu oficialii vișiniilor, printre care și Dan Petrescu. 

După reinstalarea lui Dan Petrescu la cârma echipei, la CFR Cluj au revenit jucătorii Mihai Bordeianu și Juan Emmanuel Culio, iar în această dimineață, Alin Minteuan.

Alin Minteuan părăsise CFR Cluj în iunie 2020 și la scurt timp după a devenit „principal” la CSM Reșița. Minteuan a ocupat mai multe funcții la CFR Cluj de-a lungul timpului, fiind „secundul” mai multor antrenori, antrenor la echipa a doua a clubului și chiar interimar la prima echipă în februarie 2019.

Ca jucător și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la CFR Cluj, de unde s-a retras în 2009.

CFR Cluj 2, echipa pe care Alin Minteuan o va prelua, evoluează în Seria 10 din Liga 3 și a început sezonul cu o victorie, 2-0 cu CS Lotus Băile Felix.

A fost la cuțite cu Dan Petrescu

Ultima sa plecare de la CFR Cluj a fost cu scandal, ajungându-se chiar la un schimb public de replici între Minteuan și Dan Petrescu. S-a întâmplat în primăvara anului 2020 și totul a pornit de la refuzul lui Minteuan de a accepta să-și amâne încă o dată primirea restanțelor financiare pe 2019, lucru care a înfuriat teribil clubul, presat să le achite fiindcă altfel nu ar fi respectat condițiile din dosarul de licențiere.

În consecință, Dan Petrescu a mutat, ofertându-l pe Costin Curelea să-i devină „secund” în locul lui Minteuan. În luna mai, Minteuan se plângea că oficialii de la CFR Cluj l-au ignorat total, deși contractul nu îi expirase încă: „Din moment ce sunt antrenor secund și n-am fost demis, de ce n-am fost informat despre programul de antrenament? Am ajuns să aflu din ziar că au fost chemați jucătorii, cei din staff și că s-au și testat respectivele persoane?”

„Sunt puţin supărat pe Minteaun, pentru că toată lumea a înţeles criza aceasta şi era doar o întârziere. N-am înţeles decizia lui, mai ales că a jucat atâţia ani la CFR. N-am înţeles nimic. Mi-a promis că e totul OK şi s-a sucit. M-a deranjat puţin”, a fost replica „Bursucului”, potrivit gsp.ro.

Atacul lui Minteuan

„Păi Dan Petrescu, ca să știi, nu e corect că staff-ul și jucătorii nu și-au luat banii! Asta nu e corect, nu că i-a luat Minteuan! Apoi. Spune că Minteuan e victimă. Eu nu sunt victimă, eu am fost bărbat întotdeauna. El nu e! El e victimă mereu. Uitați-vă și la meciurile noastre. Indiferent dacă pierdem sau câștigăm, Dan Petrescu e o victimă. Se plânge non-stop. Să spunem lucrurile corect, dacă tot vrea corectitudine! Cică îmi oferea doi ani contract…”, declara în 2020, Alin Minteuan.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: