Evenimentul Zilei > Actualitate > Mutare în dosarul dispariției lui Codruț Marta, în care sunt implicate nume grele. După nouă ani, procurorii mai fac un pas în anchetă
Mutare în dosarul dispariției lui Codruț Marta, în care sunt implicate nume grele. După nouă ani, procurorii mai fac un pas în anchetă

Mutare în dosarul dispariției lui Codruț Marta, în care sunt implicate nume grele. După nouă ani, procurorii mai fac un pas în anchetă

Dosarul ce vizează dispariția lui Codruț Marta, finanțistul care este de negăsit din anul 2012, va fi preluat de Parchetul Tribunalului Ilfov.

Dosarul dispariției lui Codruț Marta se mută din nou la un alt parchet, de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) la Parchetul Tribunalului Ilfov. Bărbatul a dispărut în anul 2012 și de atunci el nici nu a fost nici găsit, nici declarat mort. Fratele lui Codruț Marta a cerut în repetate rânduri acest lucru.

Dosarul se mută la Parchetul Tribunalului Iflov

Acum, dosarul se mută la Parchetul Tribunalului Ilfov, pentru că această instanță ar avea competență materială să soluționeze cauza. Dosarul s-a plimbat în ultimii nouă ani pe la mai multe parchete, dar niciun procuror nu a reușit să-l soluționeze. Adrian Marta, fratele celui dispărut, a cerut de mai multe ori la instanțe să fie declarată moartea judecătorească în ceea ce îl privește pe acesta, pe motiv că au trecut mulți ani de când acesta a dispărut, că nu ar fi nicio dovadă că el ar fi în viață, conform Antena 3.

Cererile sale au fost respinse de către instanțe. Recent, el a mai depus o solicitare la judecătorie, aceea de a fi constatată dispariția lui Codruț Marta, în așa fel încât familia acestuia să se poată folosi de bunurile pe care acesta le avea. Fostul finanțist avea o avere considerabilă.

Elan Schwarzenberg, ultimul om care l-a văzut pe Codruț Marta

Apropiații l-au văzut ultima dată pe Codruț Marta la data de 21 mai 2012, la domiciliul său din București. Ulterior, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar(ex-președinte ANAF)  nu a mai putut să fie contactat. În timpul anchetei, a reieșit că omul de afaceri, Elan Schwarzenberg, a fost ultima persoană care l-ar fi văzut pe Codruț Marta în viață.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: