Evenimentul Zilei > International > Mutare după alegerile din SUA? Franța și Marea Britanie își unesc portavioanele pe mare
Mutare după alegerile din SUA? Franța și Marea Britanie își unesc portavioanele pe mare

Mutare după alegerile din SUA? Franța și Marea Britanie își unesc portavioanele pe mare

Este vorba de navele amiral ale Parisului și Londrei, portavioanele Charles de Gaulle și HMS Queen Elizabeth.

Și, ca atare, cei doi au anunțat, „suntem încântați că, anul viitor și pentru prima dată, Queen Elizabeth va putea coopera cu  Charles de Gaulle și rămânem hotărâți să atingem în această zonă un nivel inedit de sprijin și angajament reciproc fără precedent în anii următori”, scrie Opex 360.

Detaliile acestei „cooperări” viitoare nu au fost specificate în această declarație comună. Pentru moment, se vorbește despre o desfășurare a portavionului Queen Elizabeth și a escortei sale în regiunea Indo-Pacific și, mai precis, extremul orient .

În ceea ce privește portavionul Charles de Gaulle, profilul viitoarei sale misiuni nu a fost încă dezvăluit oficial. Dar este probabil că se va întoarce în Pacific, după ce s-a concentrat anul acesta pe Mediterana și Atlanticul de Nord.

 

Foto: Opex 360

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: