Evenimentul Zilei > Social > MURĂTURILE provoacă CANCER. Ce substanțe PERICULOASE conțin acestea
MURĂTURILE provoacă CANCER. Ce substanțe PERICULOASE conțin acestea

MURĂTURILE provoacă CANCER. Ce substanțe PERICULOASE conțin acestea

Asociația Pro Consumatori (APC) a descoperit că murăturile conțin substanțe ce pot provoca cancer gastric celor ce le consumă.

Zece tipuri de aditivi alimentari care pot cauza probleme de sănătate, precum cancerul gastric în compoziția murăturilor în oțet.

„Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practică obișnuită în industria alimentară, iar consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creează mari probleme de sănătate pe termen lung. Aceștia au numai un rol tehnologic, acoperind calitatea scăzută a ingredientelor principale, creând percepții false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospețimea, culoarea, gustul și aroma“, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC.

Rezultatele analizei APC arată că cele mai frecvente modificări ale produselor supuse conservării și păstrării se referă la schimbarea caracteristicilor fizice (de formă și senzoriale, ale structurii) și la producerea de reacții și substanțe de reacție (gaze, lichide). Alte modificări vizează pierderea de umiditate și substanțe utile, dezvoltarea de medii cu elemente microbiene dăunătoare, dar și folositoare (bacterii, mucegaiuri, ciuperci), admit realizatorii analizei citate, scrie Ziare.com.

„Produsele analizate au un conţinut ridicat de sare, care variază între 1,13 grame şi 2,7 grame/per produs. Persoanele care consumă o cantitate de sare mai mare decât media au o presiune sanguină mai mare și au un risc crescut de hipertensiune arterială. Un adult are nevoie de 1,6 grame de sodiu zilnic, pe care și-l procură dintr-o linguriță rasă de sare (6 grame)”, mai susțin reprezentanții APC.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.