Evenimentul Zilei > International > „MUNȚII” de GUNOAIE le-au ÎNGROPAT CASELE. Peste 15 persoane au MURIT SUFOCATE în MIZERIE – FOTO
„MUNȚII” de GUNOAIE le-au ÎNGROPAT CASELE. Peste 15 persoane au MURIT SUFOCATE în MIZERIE – FOTO

„MUNȚII” de GUNOAIE le-au ÎNGROPAT CASELE. Peste 15 persoane au MURIT SUFOCATE în MIZERIE – FOTO

Forțele de ordine au în față o misiune oribilă. După ce „munți” din gunoi, înalți de 10 metri, s-au prăbușit pe mai multe case, îngropând de vii mai multe familii, autoritățile și locuitorii din capitala Mozambicului, Maputo, caută supraviețuitori sau victime prin grămezile putrede.

Ploile puternice din ultimele zile au făcut ca o grămadă imensă de gunoaie să se prăbușească parțial în capitala africană. Ca urmare a acestor evenimente, cel puțin 17 persoane au fost îngropate și și-au pierdut viața, potrivit The Guardian.

 

 

Autoritățile spuneau, luni, că este posibil ca mai multe cadavre să fie descoperite la groapa de gunoi Hulene de la marginea orașului Maputo, iar căutările continuă. În zona săracă și cu o densitate a populației foarte mare în care s-a produs dezastrul, munții de gunoaie atingeau și 10 metri, conform agenției Lusa, care a oferit și ultimele date despre numărul deceselor.

 

În jur de șase locuințe au fost distruse în urma dărâmării gunoaielor, iar mai mulți locuitori din zonă au părăsit suburbia din cauza fricii.

 

Groapa de gunoi Hulene este cea mai mare din Maputo. De multe ori, oamenii caută prin mizerii mâncare și obiecte de vânzare.

 

Autoritățile din Sănătate au avertizat în repetate rânduri cu privire la gazele emanate, insectele și celelalte pericole care înconjoară comunitatea din cauza gunoiului. Recent, oficialitățile municipale au început discuțiile cu privire la închiderea acestui spațiu.

Sursă VIDEO: Youtube/ WION

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.