Evenimentul Zilei > Actualitate > Muntele SACRU al dacilor, despre care se vorbește în șoaptă, ascunde un secret teribil I GALERIE FOTO
Muntele SACRU al dacilor, despre care se vorbește în șoaptă, ascunde un secret teribil I GALERIE FOTO

Muntele SACRU al dacilor, despre care se vorbește în șoaptă, ascunde un secret teribil I GALERIE FOTO

La anumite ore ale zilei, un munte din România dispare cu totul. Este doar unul din misterele Vârfului Gugu, din Munţii Godeanu. Înalt de aproape 2300 de metri, acesta se găsește în locul unde se întâlnesc Banatul cu Oltenia și Transilvania.

Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă jură că au văzut vârful dispărând sau că au surprins un soi de explozii de lumină ţâşnind din munte. E cunoscut faptul că la începutul anilor 90 a avut loc în zonă o expediție inișțiată de mai mulșți cercetători, care au observant fulgere globulare, consemnând și că nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”.

Misterele muntelui despre care au scris Jules Verne și Victor Kernbach

Cunoscutul scriitor și specialiost în mitologie Victor Kernbach  a abordat muntele Gugu în lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”, susținând că acest vârf este centrul unuia dintre „punctele energetice esenţiale” ale Planetei. De asemenea, și mai celebrul scriitor Jules Verne, în romanul „Castelul din Carpaţi”, plasează povestea în această zonă.

Pentru a ajunge pe Vârful Gugu, trebuie să mergi, aproximativ o zi. Se porneşte din zona Câmpuşel, către izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo se urcă panta spre Şaua Paltinul, vârful Paltinul, către Platoul Borăscu și apoi către vârful Gugu. Gugu este cel mai înalt vârf din Munţii Godeanu (2.291 m).

Energiile lui Zamolxe prelungesc viața celor de pe munte

Cunoscut drept Muntele sau Vârful Gugu,  masivul este, de veacuri, înconjurat de mistere și legendele aferente. Localnicii le povestesc în șoaptăp turiștilor, că la anumite ore, muntele dispare. Dincolo de asta, gugulanii sunt dovada vie a faptului că aerul sănătos și încărcătura energetică din zonă asigură o longevitate aparte.

O legendă spune că e sfânt, deoarece aici a trăit Zamolxe. Tot aici, se spune că Decebal şi-ar fi ascuns o mare parte din comoară.

Fenomene stranii: globuri de foc și peștera în care se văd stelele, ziua

În anumite momente ale zilei, pe Vârful Gugu are loc un fenomen meteorologic complex care face ca acesta să dispară în ceață. Ajunși pe munte turiștii dau de blocuri de granit prăvălite, ce formează Cracul Peșterii, unde se crede că a stat Zamolxe. Aici  se petrece un alt fenomen neobișnuit: din peșteră se pot stelele ziua, nu doar noapteadatorită unui fenomen de reflexie a razelor solare, care permite vizualizarea lor și ziua, așa cum se poate întâmpla și din fundul unei fântâni.

Alte fenomene stranii se petrec chiar în vâțrful muntelui: turiștii povestesc că au văzut vârful cum dispare sau explozii de lumină care au țâșnit din munte, sau că aparatele de fotografiat și camerele de filmat pe care le-au folosit în anumite momente nu au înregistrat nimic. (Sursa foto: World Wide Romania / Șerban Sîmbotelecan)