Mumie de 2.000 de ani, îngropată cu o limbă de aur. Descoperire incredibilă în Egipt! FOTO

Mumie de 2.000 de ani, îngropată cu o limbă de aur. Descoperire incredibilă în Egipt! FOTO

Mumie în vârstă de 2.000 de ani îngropată cu o limbă de aur, descoperită în Egipt. Arheologii au găsit făcut descoperirea la templul Taposiris Magna. 

Mumie în vârstă de 2.000 de ani îngropată cu o limbă de aur. Arheologii au descoperit o mumie cu limba învelită în aur. O echipă ce cercetători care făcea săpături la templul Taposiris Magna din Alexandria, a descoperit 16 morminte.  Unele datând din epoca greacă şi romană.

Mumie în vârstă de 2.000 de ani. I s-a pus limba pentru a se asigura că va putea vorbi în viața de apoi

Cercetătorii cred că, potrivit credinţelor, morţii primeau amulete în formă de limbă, învelite în folie de aur, pentru a putea vorbi la judecata lui Osiris, în viaţa de apoi. Egiptenii credeau că Osiris era stăpânul infernului şi judecătorul sufletelor morţilor.

Zeul era de asemenea reprezentat în decoraţii poleite de pe cartonaj.  Un material format din straturi de ipsos, in şi lipici. Care acoperea parţial una dintre mumii, a precizat arheologul Kathleen Martinez, de la Universitatea din Santo Domingo, citat în comunicatul Ministerului Antichităţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ornamentele aurite de pe cartonajul unei alte mumii reprezentau o coroană, corne şi o cobra, a mai spus aceasta. Decoraţiile de pe piept înfăţişau un colier de care era agăţat capul unui şoim - simbolul zeului Horus.

Mumie în vârstă de 2.000 de ani cu limba din aur.

Celelalte 15 morminte datează de acum aproximativ 2.000 de ani și conțin o comoară remarcabilă. Într-una, o mumie feminină poartă o mască de moarte care îi acoperă o mare parte din corp și o înfățișează cu o coafură în timp ce zâmbește.

Mumie feminină a cărei mască de moarte îi acoperea o mare parte din corp. (Ministerul antichităților egiptene)

Mumie în vârstă de 2.000 de ani îngropată cu o limbă de aur

Khaled Abo El Hamd, directorul general al autorităţii pentru antichităţi din Alexandria, a spus că misiunea arheologică de la Taposiris Magna a mai descoperit masca funerară a unei femei, opt frunze din aur care făceau parte dintr-o coroană din aur şi opt măşti din marmură datând din perioadele greacă şi cea romană.

Ministerul Antichităţilor a mai precizat că anterior, înăuntrul templului, au fost descoperite monede pe care erau încrustate numele şi portretul reginei Cleopatra a VII-a.

Cleopatra a VII-a a fost ultima regină din dinastia Ptolemeică, vorbitoare de limba greacă, şi care a condus Egiptul între 51-30 î.Hr. După moartea acesteia, Egiptul a căzut sub dominaţie romană.

Cercetătorii au găsit, de asemenea, mai multe statui care înfățișează oamenii. Statuile sunt atât de bine conservate, încât încă mai poți distinge coafurile, se spune în comunicat. Statuile oferă oamenilor un aspect formal, fără zâmbete pe față, scrie sciencealert. Reprezentarea bărbatului decedat, cu coafură detaliată. (Ministerul antichităților egiptene)