Evenimentul Zilei > International > Multiculturalismul: CANCERUL care roade Europa din INTERIOR
Multiculturalismul: CANCERUL care roade Europa din INTERIOR

Multiculturalismul: CANCERUL care roade Europa din INTERIOR

Multiculturalismul destabilizează și ucide Europa așa cum numai nazismul și comunismul au făcut-o de-a lungul istoriei.

Statisticile oficiale ale Uniunii Europene în legătură cu terorismul, potrivit datelor publicate de Europol, sunt dramatice.

„În 2016, au avut loc 142 de atacuri ratate, dejucate sau reușite în opt state membre UE. Mai bine de jumătate (76) au avut loc în Marea Britanie. Franța a suferit 23 de atacuri, Italia 17, Spania 10, Grecia 6, Germania 5, și Olanda 1. Aceste atentate au ucis 142 de persoane și au rănit alte 379. Au avut loc 1002 arestări în legătură cu atentatele teroriste din 2016.”

Toate aceste opt țări se confruntă cu aceeași problemă: integrarea ratată a comunității musulmane. „Atâta timp cât va dura, eșecul integrării va reprezenta o amenințare mortală pentru Europa”, scria Wall Street Journal după atacul sinucigaș de la Manchester.

Potrivit unei cărți recente a ziaristei franceze Alexandre Mendel, Schisma: Cronica secesiunii islamiste a Franței, multiculturalismul conduce la ruptura în sânul societăților europene.

Tot multiculturalismul produce și un flux constant de atacuri teroriste. În august trecut, într-o singură zi, islamiștii au ucis 20 de europeni la Barcelona și în Finlanda. O lună mai târziu, ei au masacrat două tinere la Marsilia, iar la Birmingham o tânără șiită a fost brutalizată și rănită.

„Aceasta este recolta criminală a multiculturalismului european, ideologia europeană cea mai romantică și mai seducătoare de la comunism încoace”, se arată într-o analiză a lui Giulio Meotti pentru Gatestone Institute.

Un „lanț de ‘comunități suspendate’ este ascuns în sânul societăților occidentale și fiecare za a lui se întărește pe zi ce trece”, scria recent istoricul american Andrew Michta.

„Aceste enclave sunt rezultatul politicilor multiculturale dorite de elite, al politicilor identitare duse de anumite grupuri, și al destructurării culturii occidentale. Ele au contribuit la fracturarea națiunilor Europei Occidentale.”

Doar o oră de drum desparte vechiul sediu al redacției Charlie Hebdo din Paris, de Gennevilliers, suburbie populată de 10.000 de musulmani în care s-au născut și au crescut frații Kouachi, asasinii desenatorilor de la publicația satirică. Spartbrook, suburbie a Birminghamului, a produs a zecea parte din jihadiștii Angliei. Toate marile orașe ale Europei au asemenea enclave separatiste unde proliferează apartheidul islamic.

Acolo, vălurile și bărbile au o semnificație puternică. Veșmântul a simbolizat dintotdeauna atașamentul față de  un mod de viață, de o civilizație. Când Mustafa Kemal Atatürk a abolit califatul în Turcia a interzis barba la bărbați și vălul la femei.

Proliferarea simbolurilor islamice în ghetourile cu imigranți din orașele europene trasează o graniță între aceste suburbii și restul țării. Noul lider al formațiunii britanice Independence Party (UKIP), Henry Bolton, declara de curând că Marea Britanie este „îngropată” sub islam și „înecată” în multiculturalism.

Lordul Carey de Clifton, fost arhiepiscop de Catnerbury, afirmă că multiculturalismul a dus la „crime de onoare” (uciderea acelui membru al familiei perceput a-i fi pătat onoarea), la mutilări genitale feminine și la instaurarea sharia în cartierele defavorizate din Marea Britanie.

Din cauza multiculturalismului european, femeile musulmane au pierdut toate drepturile la care în mod normal Europa le-ar fi permis să le aibă. Sunt victime ale „crimelor de onoare” când refuză să poarte vălul islamic, când poartă haine moderne, când au relații cu prieteni creștini, cânt se convertesc la o altă credință, când cer divorțul, când refuză să fie bătute sau să fie acuzate că sunt prea „independente”.

Iar analiza Gatestone Institute punctează necruțător: este una din marile ironii ale sorții faptul că cinci țări europene membre NATO se luptă în Afganistan cu talibanii care înrobesc femeile, în vreme ce în Europa același sclavagism proliferează în ghetourile imigranților, cu acordul tacit al autorităților.

 În multiculturalism, poligamia s-a dezvoltat în paralel cu mutilarea genitală feminină (500.000 de cazuri în Europa, potrivit declarației oficiale a Comisiei Europene din 6 februarie 2017).

Și analiza citată continuă: multiculturalismul se bazează de fapt pe legalizarea unei societăți a sharia paralele, întemeiată pe respingerea valorilor occidentale, mai ales pe respingerea egalității și a libertății.

Teama de a nu „deranja” minoritățile islamice a dus la orbire. La Rotterham, un oraș cu 117.000 de locuitori din nordul Angliei, bandele de pakistanezi au violat și obigat să se prostitueze nu mai puțin de 1400 de fetițe și tinere albe, fără nici o repercusiune, vreme de ani de zile, relata BBC în august 2014. Iar în trei ani islamizarea s-a accelerat.

Multiculturalismul a dus și la o explozie a antisemitismului, mai ales în Franța. Săptămânalul LExpress dedica la sfârșitul lui septembrie un număr special acestui fenomen, sub titlul: „Noile necazuri ale evreilor francezi”.

Toate seismele politice care se produc în Europa sunt rezultatul eșecului multiculturalismului. Cum spunea istoricul britanic Niall Ferguson spunea, citat de Corriere della Sera, principalul motiv al Brexitului este imigrația:

„Numeroși britanici au analizat criza refugiaților din Europa și au gândit: dacă obțin un pașaport german vor sfârși prin a ajunge în Marea Britanie și nu vom mai putea să-i oprim. Germanii au deschis porțile unei imigrații în masă, provenind din lumea musulmană. Din punctul de vedere al Marii Britanii, reacția a fost: aoleu, și dacă ajung până la noi?”

În Olanda, creșterea politică a lui Geert Wilders este consecința directă a asasinării cineastului Theo van Gogh de către un islamist olandez și a reacției anti-multiculturale ce i-a urmat.

În Franța, ascensiunea lui Marine Le Pen a coincis cu doi ani de mari atacuri teroriste, în cursul cărora au fost uciși 230 de cetățeni francezi.

Evident, succesul extraordinal al Alternativei pentru Germania (AfD) în recentele alegeri pentru parlamentul federal este consecința deciziei fatale a cancelarei Angela Merkel de a deschide granițele pentru mai mult de un milion de imigranți. Beatrix von Stork, lidera AfD declara recent la BBC: „Islamul nu aparține Germaniei”, precizând că una este respectarea libertății de cult a musulmanilor și alta este a coborî standardele democratice pentru a corespunde islamului.

„Establishmentul” european a închis ochii la abuzurile și violențele „suprematiștilor” musulmani asupra propriilor lor popoare. Drept urmare, tot mai mulți islamiști bat la porțile Europei, tot mai hotărât.

Multiculturalismul este pe cale să destabilizeze și să ucidă Europa, așa cum numai nazismul și comunismul au făcut-o.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: