Evenimentul Zilei > Actualitate > Multe semne de întrebare! Trei anchete după moartea unei tinere gravide cu COVID 19
Multe semne de întrebare! Trei anchete după moartea unei tinere gravide cu COVID 19

Multe semne de întrebare! Trei anchete după moartea unei tinere gravide cu COVID 19

Trei anchete sunt în derulare, după ce o femeie de 39 de ani, gravidă în șapte luni și diagnosticată cu COVID-19, a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transferată de la un spital, din Arad, la Timișoara.

 

Şeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, a precizat astăzi că inspectorii sanitari au declanșat o ancheta de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, de unde a plecat femeia către Timișoara.

„Azi dimineață, 15 cadre medicale s-au întâlnit cu inspectorii sanitari. Urmează ca mâine să solicităm, în funcție de comisia care analizează aceste date, alte detalii suplimentare. În cursul zilei de astăzi vom sesiza și Colegiul Medicilor”, a declarat Horea Timiş.

Femeia gravidă avea, pe lângă infecția cu noul coronavirus și hipertensiunea arterială, diabet zaharat cu dependență de insulină și obezitate, spun medicii care au tratat-o la Arad, însă în momentul în care s-a decis transferarea ei la Timișoara, pacienta nu avea nevoie de intubație, ci doar de ventilare, susține doctorul Teodora Olariu, șefa Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Arad.

„Un bolnav care se deplasează singur, cu care poți să comunici, nu consider că trebuie intubat, trebuie ventilat, într-adevăr, dar nu intubat. Stopul respirator l-a făcut în Timișoara, când a ajuns. Motivația că n-a fost bine investigată, că n-a fost bine tratată este total falsă, pentru că bolnava a stat numai pe oxigen în salvare și medicul de pe salvare a vrut s-o intubeze și, în final, văd că nu s-a pus și a făcut stopul respirator”, a afirmat Teodora Olariu, potrivit Radio România Actualități.

Tânăra de 39 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, urma să fie transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dar a făcut un stop cardio-respirator în ambulanță și a fost redirecționată către Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: