Avionul abia decolase de pe aeroportul australian Perth, în direcţia Barrow Island şi avea  92 de persoane. Chiar dacă au trecut prin această experienţă terifiantă, pasagerii au rămas relativ calmi, relatează presa locală.

Potrivit Le Parisien, imaginile postate pe Facebook, de unul dintre călătorii care se afla în avion în momentul în care s-a declanşat incendiu, sunt impresionante. 

Din fericire, pilotul a putut să aterizeze de urgenţă, la cinci minute după izbucnirea flăcărilor, pe acelaşi aeroport de pe care a decolat şi nimeni nu a fost rănit. 

Un purtător de cuvânt al Cobham Aviation Services, căreia îi aparţine avionul, a explicat că aparatul se afla în fază de decolare în momentul în care incendiul s-a declanşat la motorul numărul doi. "Atunci când (incendiul) a fost detectat, motorul a fost decuplat, iar focul stins", a precizat oficialul.

Potrivit site-ului de informaţie Perthnow, citat de Agerpres, pasagerii au fost îmbarcaţi iniţial într-un alt avion, dar nici de această dată nu au putut să ajungă la destinaţie, deoarece a fost identificată o problemă la sistemul informatic al aeronavei.