Evenimentul Zilei > Actualitate > MotoGP Argentina. A doua victorie a sezonului pentru Maverick Vinales
MotoGP Argentina. A doua victorie a sezonului pentru Maverick Vinales

MotoGP Argentina. A doua victorie a sezonului pentru Maverick Vinales

Început de sezon grozav pentru Maverick Vinales. Spaniolul a luat Marele Premiu al Argentinei la MotoGP, pe circuitul de la Termas de Rio Hondo și a devenit primul pilot Yamaha după Wayne Rainey (1990) care a reușit să câștige cursele de deschidere ale sezonului. Pe locul doi a fost Valentino Rossi, urmat de Cal Crutchlow, pe trei.

Vinales a ajuns pe prima poziție după ce liderul cursei, Marc Marquez a căzut în al doilea tur. Spaniolul în vârstă de 22 ani a câştigat şi prima etapă a acestui sezon, în Qatar și astfel a devenit primul pilot de la Yamaha cu două victorii, consecutiv, la cursele de deschidere ale sezonului, după Wayne Rainey, în 1990.

”A fost o cursă dificilă, foarte dificilă. Am pornit din a șasea poziție, dar am avut un start bun. Am reușit să fac depășiri, cât de repede am putut și să ajung în spatele lui Cal Cruchlow. M-am străduit să îl depășesc pe Cal, apoi mi-am zis că trebuie să îl prind pe Marc pentru că era foarte rapid”, a declarat Vinales, după cursă.

Între Cal Crutchlow (Honda)  și Valentino Rossi (Yamaha) a fost o luptă strânsă pentru locul doi. Dacă în prima parte a cursei, Cal era în fața lui Rossi, în ultimele tururi, doctorul a reușit să depășească și să ajungă pe locul doi, unde a rămas până la finalul cursei.

Pentru fostul pilot Yamaha Jorge Lorezo, debutul la Ducati e dezamăgitor. În prima cursă a sezonului, din Qatar, a reușit abia un loc 11, iar în Argetina a căzut în primul viraj.

În clasamentul general conduce Maverick Vinales, cu 50 de puncte, urmat de Rossi, cu 36 de puncte, şi de italianul Andrea Dovizioso (Ducati), cu 20 de puncte.

La Moto2, pilotul lui Kalex, Franco Morbidelli, a câştigat cursa. Italianul i-a devansat pe portughezul Miguel Oliveira (KTM) şi pe elveţianul Thomas Luthi (Kalex).

Morbidelli, în vârstă de 22 ani, se află la a doua victorie din carieră, după ce s-a impus etapa trecută în Qatar.

În clasamentul general conduce Franco Morbidelli, cu 50 de puncte, urmat de Luthi, cu 36 de puncte, şi Oliveira, cu 33 de puncte.

Spaniolul de la Honda, Joan Mir, a câştigat cursa la Moto3. Ibericul i-a devansat pe britanicul John McPhee şi pe compatriotul său Jorge Martin, ambii tot pe motociclete Honda.

Mir, în vârstă de 19 ani, a câştigat a treia cursă din carieră şi a doua din acest sezon.

În clasamentul general conduce Joan Mir, cu 50 de puncte, urmat de McPhee, cu 40 de puncte, şi Martin, cu 32 de puncte.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: