Evenimentul Zilei > Actualitate > Motociclistul acuzat de omor mai are un dosar pentru ucidere din culpă. Și alt proces, pentru litigii de muncă
Motociclistul acuzat de omor mai are un dosar pentru ucidere din culpă. Și alt proces, pentru litigii de muncă

Motociclistul acuzat de omor mai are un dosar pentru ucidere din culpă. Și alt proces, pentru litigii de muncă

Laurenţiu Trica Mitici, zis şi Americanu’, bărbatul acuzat că l-a omorât pe tânărul din Sectorul 4, a mai trecut prin fața instanței și cu altă ocazie. Acesta are la activ un dosar tot pentru omor, dar și o serie de probleme financiare.

Laurenţiu Trica Mitici, zis și Americanu’, motociclistul în vârstă de 52 de ani, acuzat că l-a omorât pe tânărul din Sectorul 4 care se deplasa cu trotineta, mai are la activ un dosar penal pentru ucidere din culpă, înregistrat în anul 2019 și care se judecă la Judecătoria Sectorului 5.

Judecat într-un alt dosar pentru ucidere din culpă

Pe 28 octombrie 2019, anchetatorii au deschis pe numele lui Laurenţiu Trica Mitici un dosar penal pentru ucidere din culpă. Acesta se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 din București, iar ca parte civilă este implicat și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din Capitală.

Potrivit informațiilor publicate pe Portalul de Justiție, ultimele ședințe au fost anulate din cauza absenței raportului de expertiză, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 6 septembrie 2021.

Cazul, potrivit Antena 3, datează din 2014, și este vorba despre un biciclist pe care Trică Mitici l-ar fi accidentat mortal. Procesul a fost amânat de mai multe ori până acum pentru administrare de probe şi pentru că anumite expertize nu au fost finalizate.

Probleme financiare. La Tribunalul București, motociclistul se judecă pentru litigii de muncă

O apropiată a acuzatului a dezvăluit într-o postare pe Facebook că motociclistul ar avea probleme financiare, dar că a continuat să participe la evenimente caritabile.

„Laurențiu s-a implicat activ în toate evenimentele caritabile, chiar dacă are probleme financiare și chiar dacă a trebuit să renunțe la piese pentru motocicleta lui, despre care știu că ar fi singurul lui mijloc de transport”, a scris o apropiată a acuzatului în recomandarea trimisă către avocat.

De altfel, pe rolul Tribunalului București se află un dosar înregistrat la data de 6 mai 2020, în care motociclistul se judecă cu firma AMENAJARE EDILITARĂ ŞI SALUBRIZARE SA pentru litigii de muncă. Compania amintită are ca obiect de activitate colectarea de deșeuri nepericuloase (gunoi), din cadrul zonelor locale: colectarea deșeurilor din gospodării și întreprinderi cu ajutorul coșului de gunoi, a tomberoanelor, containelor etc, ce pot include materiale reciclabile mixte. Potrivit datelor înregistrate la Ministerul Finanțelor, firma dispune de un număr de 572 de angajați.

Laurenţiu Trica Mitici a fost concediat de la firma la care era angajat

Dosarul aflat pe rolul Tribunalului București are ca obiect contestarea unei decizii de concediere. Potrivit ultimei soluții pe scurt, judecătorii au decis reintegrarea lui Laurenţiu Trica Mitici în postul și funcția deținute anterior.

„Dispune reintegrarea reclamantului în postul şi funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubirii egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariata de la data concedierii 03.03.2020 şi până la data reintegrării efective. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtei la plata de daune morale,ca neîntemeiat. Cu apel în 10 zile de la comunicare,care se depune la Tribunalul Bucureşti –Secţia a VIII a. Pronunţată azi 17.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, arată soluția pe scurt a instanței de judecată.

Cine este Laurenţiu Trica Mitici. A fost exclus din clubul din care făcea parte

Laurenţiu Trica Mitici, zis şi Americanu’, în vârstă de 52 de ani, este un bărbat foarte cunoscut în comunitatea moto din România. Făcea parte din clubul „Black Tulip Bucharest MF” și era instructor moto. Reprezentanții grupului amintit au transmis că acuzatul a fost exclus din organizație, în urma accidentului produs.

O cunoscută a motociclistului a postat un mesaj în care vorbește despre dragostea pe care i-o poartă lui Laurenţiu Trica Mitici, punctând, însă, că acesta trebuie să plătească pentru infracțiunea comisă.

„Poziția mea în această situație este următoarea: mi-e cumplit de drag omul ăsta, dar moral nu pot să-l scuz. Voi încerca să-i fiu alături, voi participa cu bani dacă va fi nevoie pentru avocat sau să plătească ceva familiei, dar nu mă voi lupta să fie grațiat. Poate vă ajută pe cei care vreți să scrieți și pe cei care ca și mine sunteți rupți între dragostea pentru omul ăsta și fapta lui ce trebuie pedepsită.

Voi, motocicliștii, nu uitați ce reacții agresive aveți când un șofer ne ucide un coleg în trafic. Nu uitați câtă ură aveți la adresa omului, care poate doar a avut un moment de neatenție, o zi proastă. La adresa unui om care poate s-a implicat în salvarea mai multor vieți decât Americanu. Atunci nu mai aveți înțelegere!

De asemenea, luați în calcul că dacă pe trotinetă era copilul vostru, cât țineți voi la Americanu, i-ați fi sărit la gât. Moral, trebuie să plătească, chiar dacă asta nu va aduce dreptate familiei decedatului, pentru că nimic nu-l va învia pe omul ăla.

Nu mă criticați ca fiind o jigodie care nu vrea să ajute un coleg, un om de miliarde ca Americanu care s-a sacrificat de n ori să-i ajute pe alții. Voi ajuta cât și cu ce pot până în punctul în care mi se va cere să fiu incorectă din punct de vedere moral.
Nu pot. Nici pentru mine și nici pentru persoanele dragi nu aș cere iertare într-o astfel de situație!

E ca și cum mi-ați cere să cer iertare pentru mine, când știu că am băut, m-am suit la volan și am dat cu mașina peste cineva sau la un moment de nervi, într-o ceartă împing pe cine în fața trenului. Atunci merit să înfund pușcaria! Nu există scuză!”, a transmis o apropiată a lui Laurenţiu Trica Mitici.

Motociclistul le-a spus judecătorilor că, în realitate, a vrut să evite o tragedie după ce a observat că tânărul de pe trotinetă se afla sub influența alcoolului. Astfel, el a încercat să îl imobilizeze. Mai mult decât atât, acuzatul a transmis instanței că, înainte de a arunca cu casca după tânăr, a apelat la Serviciul de Urgență 112, alertând autoritățile cu privire la starea în care se afla bărbatul de pe trotinetă.

În timp ce discuta cu operatorii 112, tânărul din Sectorul 4 s-a enervat, a început să-l scuipe, l-a înjurat și l-a lovit în zona spatelui pe motociclist. Acesta este momentul în care motociclistul a reacționat, lovindu-l cu casca pe tânăr, potrivit declarațiilor acuzatului oferite judecătorilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: