Bill Gates este cunoscut în primul rând ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume și pentru că a folosit averea prin organizația sa caritabilă: Fundația Bill și Melinda Gates. Fundaţia a avut multe scopuri, iar în ultima perioadă a pledat pentru cauze precum inițiativele globale de sănătate publică și combaterea schimbărilor climatice.
Mai mult, Gates a fost supus diferitelor teorii ale conspirației nefondate. Plecând de la afirmația că folosește vaccinul pentru a implanta cipuri de urmărire în oameni, până la planificarea de a bloca cumva razele soarelui să ajungă pe pământ pentru a încetini încălzirea globală, scrie Newsweek .

Despre activitatea sa infracțională nu se știe nimic concret

Deși un zvon care a apărut la începutul primăverii anului 2021 a sugerat că ar fi fost arestat pentru un atac cu cuțitul în Nebraska, și-a păstrat numele curat în ceea ce privește trecutul său din ultimele decenii.
Nu același lucru s-a întâmplat prin anii 70, pentru că în 1977, Bill Gates a fost ridicat de politie pentru o infracțiune nespecificată petrecută  în Albuquerque, New Mexico. Iar motivele au rămas neclare şi în prezent.
proiectul lui Bill Gates

Bill Gates a fost arestat, dar nu se ştie clar din ce cauză

În anii 1970, Gates locuia în Albuquerque, New Mexico, unde el și prietenul din copilărie Paul Allen au cofondat Microsoft. În noaptea de 13 decembrie 1977, poliția din Albuquerque l-a plasat pe Bill Gates în închisoare. Dovadă este fotografia de mai sus cu Gates zâmbitor, mult mai tânăr, care continuă să circule pe internet până în prezent.
Potrivit Ars Technica, motivul arestării lui Gates a fost „pierdut în nisipurile timpului”. Cu toate acestea, Buzzfeed spune că viitorul miliardar a fost ridicat pentru că ar fi condus fără permis și pentru că nu s-a oprit la semnul stop.
Indiferent de specific, un lucru care iese în evidență este indiferența aparentă a lui Gates față de soarta sa, în timp ce zâmbește către cameră la secţia de poliţie. De fapt, arestarea fondatorului ar fi putut fi o glumă.  Ars Technica a subliniat că o singură grafică apărută în Outlook 2010, destinată să reprezinte o siluetă a unei persoane, are o asemănare extraordinară cu conturul fotografiei lui Bill Gates, scrie grunge.