Moţiunea pe taxa auto, votată de deputaţi

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, moţiunea simplă a PD-L "Anulaţi taxa de primă înmatriculare!", cu o majoritate de 158 voturi pentru, din totalul de 265 voturi exprimate, şi 107 împotrivă.

Guvernul va trebui să ţină cont de moţiunea simplă prin care PD-L cere anularea taxei de primă înmatriculare şi restituirea banilor pentru cei care deja au achitat-o.

Vosganian: Dezbaterea moţiunii a fost utilă, dar procedura inutilă

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, după adoptarea moţiunii PDL privind anularea taxei auto, că dezbaterea pe această temă a fost utilă, dar procedura a fost inutilă, având în vedere că Guvernul oricum intenţiona să modifice această taxă.

"Este foarte clar că atitudinea membrilor Camerei Deputaţilor este pentru modificarea acesei taxe. A fost o dezbatere utilă, dar o procedură inutilă pentru că oricum Guvernul va modifica această taxă în foarte scurt timp", a precizat Vosganian.

PD-L şi PNL şi-au dat la cap cu taxa auto

Deputaţii nu au reuşit ieri să dea un vot asupra moţiunii simple a PD-L intitulată „Anulaţi taxa de primă înmatriculare“.

Şedinţa în care se discuta moţiunea democrat-liberalilor "Anulaţi taxa de primă înmatriculare!" a fost suspendată luni din cauza reuniunii speciale a Parlamentului prin care s-a adoptat o declaraţie în care se reafirmă intenţiile autorităţilor române de a nu recunoaşte independenţa Kosovo.

Deşi au avut la dispoziţie două ore pentru discutarea şi votarea acesteia, parlamentarii, dar şi ministrul economiei, Varujan Vosganian, au preferat discursurile lungi cu caracter electoral. „PD-L propune anularea acestei taxe. (…) Vă plătim să conduceţi ţara, nu să jecmăniţi poporul. Taxă ilegală, utilă hoţilor din guvernul Tăriceanu. Taxa este aberantă în raport cu salariile românilor“, a spus deputatul PD-L Graţiela Iordache.

Moţiunea simplă depusă de PD-L este „contradictorie şi lipsită de consistenţă şi moralitate politică“, a replicat ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. Votul final asupra moţiunii urmează să fie dat astăzi şi, teoretic, moţiunea are şanse să treacă, PD-L având şi sprijinul PSD. Dacă o moţiune simplă este aprobată, hotărârea parlamentului se va trimite guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni.

(13:05)