Evenimentul Zilei > International > Moscova va lua măsuri dure dacă NATO își  va muta infrastructura spre frontierele rusești
Moscova va lua măsuri dure dacă NATO își  va muta infrastructura spre frontierele rusești

Moscova va lua măsuri dure dacă NATO își  va muta infrastructura spre frontierele rusești

 Rusia își rezervă dreptul de a răspunde cu măsuri ferme unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reamintit că președintele ucrainean Vladimir Zelensky a insistat asupra dorinței țării sale de a adera la NATO, „care nu este susținută cel puțin de jumătate din populația Ucrainei, așa cum sugerează sondajele”

Dmitry Peskov a acordat unamplu interviu cotidianului Izvestia în timpul Forumului Economic de Est.

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky insistă asupra dorinței țării sale de a adera la NATO, „care nu este susținută cel puțin de jumătate din populația Ucrainei, așa cum sugerează sondajele sociale”, a menționat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Vor fi necesare „măsuri de contracarare pentru a reechilibra situația și a asigura securitatea” granițelor Rusiei

„Washingtonul a răspuns destul de pozitiv la astfel de sentimente euro-atlantice afișate de Ucraina”, a adăugat el. „Potențial, acest lucru este foarte periculos pentru noi, deoarece în acest mod NATO va continua să-și apropie infrastructura militară de granițele noastre. Aceasta este o problemă care va determina necesitatea adoptării unor măsuri de contracarare pentru a reechilibra situația și a asigura securitatea 100% a frontierele noastre „, a spus Peskov.

Prietenia dintre Ucraina și SUA e îndreptată „împotriva” Rusiei, sus’ine Peskov

În general, retorica anti-rusă pe care președintele ucrainean Zelensky a folosit-o în timpul vizitei sale în Statele Unite sugerează că „sarcina de bază a prieteniei ucrainene-americane este de a face echipă împotriva Rusiei”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. „Este măgulitor să vedem țara noastră în fruntea agendei acestor negocieri, dar am dori ca aceste discuții să aibă un rezultat mai degrabă pozitiv decât negativ”, a subliniat Peskov. potrivit Tass..

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: