Evenimentul Zilei > International > Mortalitatea COVID-19 în România: De peste 6 ori mai mare decât media globală. „Vocea criminală a antivacciniștilor a răzbătut…”
Mortalitatea COVID-19 în România: De peste 6 ori mai mare decât media globală. „Vocea criminală a antivacciniștilor a răzbătut…”

Mortalitatea COVID-19 în România: De peste 6 ori mai mare decât media globală. „Vocea criminală a antivacciniștilor a răzbătut…”

România traversează o perioadă extrem de critică din punct de vedere al sănătate publice. Mortalitatea țării, în ultimele 24 de ore, cauzată de COVID-19, a atins un prag peste dublul Europei și de șase ori mai mare decât media lumii, potrivit medicului coordonator al spitalului COVID-19 din municipiul Arad, în prima parte a pandemiei. Toate acestea puteau fi evitate, este de părere vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, care a prezentat și o serie de argumente în favoarea opiniei sale.

România se confruntă cu o „catastrofă umanitară”, potrivit afirmațiilor vicepreședintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Werner. Pe lângă faptul că mortalitatea a crescut îngrozitor față de datele înregistrate în alte stat, 10.000 de persoane sunt internate în spitale, dintre care 300 sunt copii, potrivit sursei citate.

Mortalitatea COVID-19 a crescut. Câte decese s-au înregistrat raportat la alte state

„Peste 1.000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respirație pe un pat de ATI”, a transmis medicul Adrian Wiener. „Din totalul deceselor raportate ieri în lume 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România. Covârșitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile, prin vaccinare, prin măsuri de protecție”, a mai spus demnitarul, prezentând și o serie de motive pentru care, în opinia sa, România a ajuns să se confrunte cu această „implozie socială”:

„-Scăderea încrederii în autorități, in decidenți, în clasa politică; de înțeles după 30 de ani de viermuială, impostură, jaf și exhibiționism politic înfiorător;

-Automizarea societății în care trăim; lipsa acuității pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat în jurul nostru. Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar în cazul unei catastrofe;

„Hienele politice au decredibilizat… Acești oameni au cimitire în spate”

-Gradul redus de alfabetizare științifică; lipsa gândirii critice; vocea criminală a antivacciniștilor militanți a răzbătut și are ecouri în mult prea mulți dintre compatrioții noștri: ‘vaccinul îți modifică ADN-ul, ‘devii infertil’, ‘e un experiment’, ‘e doar o gripă’, ‘asasinii’, ‘botnițele’ – expresii care au ucis și vor continua să ucidă oameni. La propriu.

-Politizarea crizei sanitare – hienele politice care au decredibilizat permanent orice măsură, orice îndemn, orice decizie pentru a mai câștiga ‘favorabilitate’ sau ‘intenție de vot’ sau care or mai fi indicatorii de prin sondaje. Avem un partid care a asumat doctrinar antivaccinismul; acești oameni au cimitire în spate. Au întreținut constant și susținut ezitarea la vaccinare”.

„Evoluția catastrofei în desfășurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, mai puțin de decidenți. Dacă alegem sau nu să fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; dacă alegem să purtăm mască, să evităm deplasările neesențiale, să ne vaccinăm- dacă nu am făcut-o încă. De cum reușim să avem grijă unii de alții.

Decizia fiecăruia dintre noi și a noastră ca și comunitate poate avea impact asupra numărului de decese, asupra încărcării secțiilor de ATI, asupra suferinței de nedescris din spitale”, a conchis, pe Facebook, medicul și deputatul USR-PLUS Adrian Wiener.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: