Evenimentul Zilei > Politica > Monstruosul plan al lui Iohannis nu-i vizează pe Cioloș și Cîțu. Are legătură cu Băsescu! Alertă
Monstruosul plan al lui Iohannis nu-i vizează pe Cioloș și Cîțu. Are legătură cu Băsescu! Alertă

Monstruosul plan al lui Iohannis nu-i vizează pe Cioloș și Cîțu. Are legătură cu Băsescu! Alertă

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a lansat marți un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că încearcă să distrugă Partidul Național Liberal (PNL) prin decizia de a-l desemna pe Dacian Cioloș în funcția de premier. Orban a făcut o comparație și a completat că Iohannis are aceeași strategie folosită în trecut și de Traian Băsescu, fostul șef al statului.

În intervenția de la Palatul Parlamentului, Orban a subliniat că Iohannis folosește aceeași strategie la care în trecut a apelat Traian Băsescu. De asemenea, cel care încă este președintele Camerei Deputaților s-a referit și la Emil Constantinescu, pe care l-a acuzat că a dus la distrugerea PNȚCD după ce a devenit președintele României.

Ludovic Orban nu-și poate explica de ce liderul de la Palatul Cotroceni a mizat pe Dacian Cioloș, președintele partidului care a votat moțiunea de cenzură în urma căreia a picat guvernul Cîțu.

„Nu găsesc nicio explicaţie raţională pentru comportamentul preşedintelui, iar efectele acţiunii sau inacţiunii preşedintelui din ultimele trei luni se văd în sondajele de opinie. PSD a atins cota de 35 %, AUR a crescut, inclusiv URS PLUS a crescut.

Viitor și prezent sumbre pentru PNL

Singura formaţiune politică care s-a prăbuşit în sondaje, este PNL – partidul care l-a susţinut pe Iohannis să ajungă preşedintele României. Eu nu înţeleg de ce să se răzbune pe PNL care este partidul care l-a sprijinit.

Dar dacă ne uităm în istorie, putem constata că Emil Constantinescu a avut o contribuţie decisivă la practic ieşirea din viaţa publică PNŢCD, deci practic şi-a distrus partidul care l-a sprijinit.

Iohannis și Băsescu

Traian Băsescu aproape că şi-a distrus partidul care l-a sprijinit. La perdeluţă, adio PD, adio PDL. Se pare că şi al treilea preşedinte merge pe aceeaşi linie – vrea să-şi distrugă partidul care l-a sprijinit, pentru că nu pot să găsesc nicio explicaţie raţională″, a spus Orban.

Soluția pentru criza politică din România

Mai departe, cel care a pierdut conducerea PNL în fața lui Florin Cîțu, la Congresul PNL, s-a referit și criza politică din România.

„Astăzi, dacă cineva pune întrebarea cum se poate forma un guvern care să obţină o majoritate parlamentară, răspunsul evident pentru orice om, şi anume refacerea coaliţiei de guvernare, nu este văzut de preşedintele Iohannis care pare că e mai preocupat să se răzbune pe USR PLUS pentru revolta împotriva lui Cîţu, decât de soluţii pentru a pune punct acestei crize″, a mai precizat Ludovic Orban.

Altfel, Orban a dezvăluit că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților și i-a transmis lui Iohannis să revină cu picioarele pe pământ.

Traian Băsescu
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: