Evenimentul Zilei > Actualitate > Monstrul din Huși rămâne în închisoare. Condamnarea pe viață, confirmată. Cătălin Ciolpan a ucis două femei în Austria
Monstrul din Huși rămâne în închisoare. Condamnarea pe viață, confirmată. Cătălin Ciolpan a ucis două femei în Austria

Monstrul din Huși rămâne în închisoare. Condamnarea pe viață, confirmată. Cătălin Ciolpan a ucis două femei în Austria

Cătălin Ciolpan, șoferul criminal din Huși, a primit o nouă condamnare pe viață în Germania, în cazul crimelor multiple pe care le-a comis.

Judecătorii din Germania au confirmat verdictul dat de magistrații din Austria, în cazul crimelor multiple comise de camionagiul român. Acesta a fost judecat pentru uciderea a două tinere, pe teritoriul austriac, iar acum riscă să-și petreacă restul zilelor în pușcărie.

Sentința pentru dublul asasinat a fost confirmată și de judecătorii din Germania, după cum relateză Tiroler Tageszeitung. Cătălin Ciolpan a fost găsit vinovat după ce a ucis o tânără studentă franțuzoaică, pe Lucile K., la Kufstein, în anul 2014, dar și o a doua femeie, de origine germană, doi ani mai târziu.

Șoferul de camion a fost reținut la șapte luni după comiterea celei de-a doua crime și a fost condamnat pe viață, în condiții de securitate sporită, de Tribunalul Regional din Freiburg, în 2017. Românu a contestat decizia, al Curtea Federală, iar această instanță a anulat decizia tribunalului, motivând că sentința a fost motivate inadecvat.

Drept urmare, cazul a revenit la Tribunalul Regional din Freiburg, iar sentința de condamnare pe viață a fost confirmată. Cătălin Ciolpan va rămâne în arest pe viață.

 

Cătălin Ciolpan condamnat în Austria

În urmă cu un an, în iunie 2020, o instanță austriacă de la Tribunalul Regional din Innsbruck a decis în unanimitate, vinovăţia lui Cătălin Ciolpan. El a fost condamnat pentru uciderea lui Lucile Klobut, de 20 de ani, din regiunea Lyon.

Tânăra a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn din Kufstein, în Tirol. Franțuzoiaca era studentă în cadrul unui schimb Erasmus. Anchetatorii austrieci au stabilit că studenta a fost victima unei agresiuni, cu o seară înainte, în timp ce mergea spre casa unei prietene. Ea a fost ucisă cu mai multe lovituri cu un drug de fier.

A doua crimă a fost mult mai sângeroasă

Ulterior, românul a mai făcut o victimă, de data aceasta și mai sângeroasă. Cea de-a doua tânără, Carolina Gruber ar fi fost lovită cu sălbăticie în zona capului, în timp ce făcea jogging. Anchetatorii au stabilit că lovitura i-a fost dată cu o sticlă de suc. Apoi, bărbatul a târât-o în pădure, unde a dezbrăcat-o și a abuzat-o sexual, provocându-i leziuni foarte grave. Apoi a sugrumat-o, iar ca să fie sigur că a murit, a lovit-o în cap cu o bară metalică.

Cătălin Ciolpan a fost condamnat de magistraţii germani la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de violarea şi uciderea Carolinei Gruber.

Camionagiul român mai este suspectat pentru alte patru crime pe care le-ar fi comis în România. Procurorii români investighează alte cazuri în care se potrivește modul de operare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: