Evenimentul Zilei > Sport > Monica Niculescu e optimistă că Halep se va recupera până la duelul cu Italia: „Dacă va fi sănătoasă, va veni să ne ajute”
Monica Niculescu e optimistă că Halep se va recupera până la duelul cu Italia: „Dacă va fi sănătoasă, va veni să ne ajute”

Monica Niculescu e optimistă că Halep se va recupera până la duelul cu Italia: „Dacă va fi sănătoasă, va veni să ne ajute”

Monica Niculescu e plină de optimism înainte de debutul său la cârma echipei de FED Cup a României. Experimentata jucătoare în vârstă de 33 de ani are încredere că Simona Halep se va reface până la mijlocul lunii aprilie şi va fi prezentă la confruntarea cu Italia.

Simona Halep, racheta numărul unu a naţionalei de FED Cup a României, a fost nevoită să se retragă de pe tabloul principal de la Miami Open, din cauza unor dureri puternice resimţite în zona umărului. Niculescu e sigură că Halep va depăşi cu bine aceste probleme fizice şi va fi la capacitate maximă în 16 şi 17 aprilie, atunci când tricolorele vor primi, la Cluj – Napoca, vizita Italiei.  

„Ştiam că Simona Halep anunţase că nu va juca, dar am vorbit cu ea şi i-am spus că eu voi fi noul căpitan, iar ei i-a plăcut ideea. Dacă Simona va fi sănătoasă, va veni şi ne va ajuta să câştigăm câteva puncte pentru România. Dacă va veni, va fi foarte bine pentru echipă. Vreau să-i mulţumesc şi sper că pe 17 aprilie vom râde împreună şi vom fi o echipă fericită” spune, cu multă convingere în glas, Monica Niculescu.

Îşi pune speranţele în Ţig şi Begu

Chiar dacă Halep nu se va putea recupera la timp, Niculescu afirmă că România are la dispoziţie suficiente variante de rezervă pentru disputa cu Camila Giorgi, Sara Errani şi Elisabetta Cocciaretto. Jucătoarea originară din Slatina îşi pune mari speranţe în Patricia Ţig şi Irina Begu, două tenismene clasate în Top 75 WTA.   

„Avem o echipă valoroasă, cu multe jucătoare bune, care evoluează la un nivel înalt. O avem pe Simona, dar le avem şi pe Patricia Ţig şi Irina Begu şi mai sunt şi alte tenismene bune” a explicat Niculescu, care nu a reuşit încă să obţină, în acest debut de sezon din 2021, nici măcar o singură victorie, în competiţiile de la simplu feminin. 

Niculescu nu se gândeşte la retragere

Deşi a preluat postul de căpitan nejucător al echipei de FED Cup a României, Monica Niculescu nici nu se gândeşte să se retragă din cariera de jucătoare profesionistă. Tenismena de 1,68 metri spune că e gata să intre pe teren, în proba de dublu, în meciul împotriva italiencelor.

„Atunci când cei de la Federaţie m-au sunat şi m-au întrebat despre acest job, mi-a plăcut foarte mult ideea. Vreau să încerc să fiu atât căpitan, cât şi jucătoare. Nu-mi voi încheia cariera. Voi continua să joc” a conchis Monica Niculescu. 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: