Scene de groază au avut loc în Iași, când, un bărbat de 63 de ani a atacat cu furca un părinte în plină stradă. Cel din urmă a încercat să apere un copil care a fost bruscat de agresorul beat, după ce s-a luat de mai mulți copii care se jucau pe strada pe care locuiește bărbatul.

Părintele unuia dintre copii a văzut toată scena și i-a cerut explicații lui Eugen Lucaci, pentru gestul lui.

Bărbatul, care ar avea probleme psihice (din spusele vecinilor), nu a stat prea mult pe gânduri și a pus mâna pe o furcă, a început să înjure și să se îndrepte amenințător către părinte.

„A lovit un copil care era pe bicicleta. Am mers sa-l întreb de ce a făcut asta, iar atunci m-a atacat cu furca. De fata era si fiul meu care tipa speriat. A intrat cu furca după mine în curte, dar am reușit sa îl opresc. El are probleme psihice si nu are voie să consume alcool, dar el consumă. De asta se ajunge aici. Toți copiii de pe strada asta sunt terorizați. Noi, vecinii, avem zeci de plângeri depuse la Poliție de acest om. Are o condamnare de 6 luni de închisoare cu executare, dar nu este definitiv. Acest om este un pericol public. Înteleg ca are probleme psihice, dar nu este normal sa fie lăsat așa în libertate“, a spus tatăl atacat, conform cancan.ro.

Polițiștii au intervenit și l-au imobilizat pe scandalagiu. A fost chemat și un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri medicale, pentru că Lucaci a căzut după ce a plecat din curtea celui pe care voia să-l rănească.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgența 112 despre faptul ca un bărbat provoacă scandal în strada. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «tulburarea ordinii si liniștii publice», iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Agresorul Eugen Lucaci a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru tratament.