Se pare că începând de anul  trecut a luat amploare un nou fenomen de spionaj intim: Molka. În Coreea de Sud, peste 70.000 de femei au ieşit în stradă şi le-au cerut autorităţilor să acționeze pentru a combate Molka.

Molka. Jurnaliștii de la The Guardian, au relatat că autoritățile sud-coreene au arestat doi indivizi care au comercializat pe platforme online transmisiuni cu tentă sexuală din camere de hotel. Plătind un abonament lunar de 45 de dolari, peste 4.000 de clienţi au putut accesa imaginile cu caracter sexual.

Molka. Aceștia au acționat într-un mod relative simplu: intrau în camerele de hotel și instalau mini-camere de supraveghere ăn uscătoarele de păr sau în dulapuri. Acesta transmiteau totul live. Autoritățile au constatat că tehnica a fost folosită în peste 30 de hoteluri din Coreea de Sud, iar 1.600 de persoane au căzut victime acestui tip de spionaj. Peste 800 de filmări ilegale au fost stocate pe un server din străinătate.

Molka. este un fenomen care a luat amploare în Coreea de Sud. În 2017, poliţia a raportat aproape 6.500 de astfel de cazuri, scrie Realiatea.