Evenimentul Zilei > Monden > Molima şi poate cea mai tare teorie a conspiraţiei! Filmare-bombă în România!
Molima şi poate cea mai tare teorie a conspiraţiei! Filmare-bombă în România!

Molima şi poate cea mai tare teorie a conspiraţiei! Filmare-bombă în România!

Pandemia de coronavirus a aprins imaginaţia multora dintre noi. Sunt câteva întrebări care circulă intens în spaţiul public. Teoriile conspiraţiei au apărut de la sine în acest context şi majoritatea sunt create în jurul unor întrebări-cheie?

Ce superputeri au creat-o? Cu ce scop? Cât de mare este cu adevărat este pericolul pe care îl reprezintă celebrul virus din China? Se vrea Al 3-lea Război Mondial?

Sunt doat câteva dintre întrebările care îi frământă pe oamenii de pe tot mapamondul. Inclusiv manelistul Adi de la Vâlcea a fost sedus de una dintre teoriile conspirației legate de coronavirus.

Chiar dacă pandemia a ucis 178.281 de oameni la nivel mondial, în timp ce alte 2.571.660 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19, manelistul are propriile variante.

Observaţiile sale vin în contextul în care, recent, The Washington Post a analizat trei dintre cele mai vehiculate teorii ale conspirației legate de Covid-19.

„Știți că am fost printre primii care au intrat în carantină (…). Am auzit niște lucruri care mi-au creat mari îndoieli și nu știu ce să mai cred.

O fină de-a mea, de exemplu, s-a dus la medic și când să intre în salon – ea cu mască, iar doctora cu nimic – a sărit să o pupe. «Doamna doctor, dar nu ne protejăm, nu…»,

«Stai liniștită, nu e niciun virus, dar nu putem noi să spunem mai multe.» Altcineva s-a dus în București, la un doctor destul de cunoscut.

La fel, el cu mască, doctorul fără nicio mască. Dialogul la fel: «Stai, mă liniștit, nu e niciun virus.» Deci, două cazuri. Uite, cineva de la noi de la Vâlcea, a luat coronavirus.

A fost în Anglia și acum e tot la Matei Balș. A spus că a fost ca o răceală și nu i s-a dat nimic la mână, cum ți se dau fișe la spital. Bărbatul ei a stat în casă, nu a venit nimeni să îl întrebe pe unde a fost și s-a vindecat singur în casă.

Era evident că are și el coronavirus. Când prietena i-a spus de soțul ei, medicul i-a spus să ia paracetamol și îi trece. Ce mă intrigă, cum a fost și cazul bărbatului de la MAI, nu a venit nimeni să îl întrebe.

M-au pus pe gânduri rău de tot. Nu vă spun să ieșiți din casă, Doamne ferește. Și eu voi sta în casă.

Cuiva i-a murit un părinte și doctorii i-au spus dacă vrei o să spunem că a murit de coronavirus și o să iei bani mai mulți.

Nu vi se pare ciudat că toți mor de coronavirus. Ați mai auzit că se mai moare și de altceva? Toți mor de coronavirus.

Ce vă spun sunt lucruri verificate! L-au găsit pe tatăl unui prieten mort în casă, avea trei săptămâni de când murise.

Când a venit poliția și cei în măsură, a murit de coronavirus. Prietenul meu s-a certat cu ei: Domne, era bolnav de cancer. Toți trec că a murit de coronavirus. Știți că am fost printre primii care au stat în carantină, am fost indignat când oamenii s-au dus la grătare”, a declarat Adi de la Vâlcea într-o filmare urcată pe YouTube.