La doar câteva zile după ce Moise Guran a anunțat că a încheiat colaborarea cu TVR, după cinci ani, surse din Digi 24 au confirmat pentru EVZ că realizatorul Biziday se mută cu emisiunea la postul lui Zoltan Teszari. Vestea nu este tocmai o surpriză ţinând cont că postul deţinut de RCS/RDS făcuse o ofertă generoasă şi anul trecut.  Moise Guran a pus câteva conduiţii televiziunii ce urma să-l găzduiască . "Biziday este o emisiune greu de realizat. În primul rând trebuie să existe o infrastructură de ştiri, o aparatură bine pusă la punct şi un flux cu redacţia. Sigur, veţi spune că Biziday poate fi făcut şi cu o masă şi un scaun, dar sigur nu vom mai avea aceeaşi calitate", a explicat realizatorul TV.

În hotărârea luată de jurnalist a contat şi prestigiul Digi 24. "Contează imaginea televiziunii unde ne mutăm. Colaborarea cu TVR a fost de lungă durată deoarece televiziunea publică nu are patron. Astfel, nimeni nu m-a putut acuza că îl atac pe X sau pe Y pentru că am fost pus", a adăugat Moise Guran.

Colaborarea cu noua televiziune va fi "tot în regim de parteneriat și de coproducție, exact ca la TVR. Ca şi până acum vom vinde publicitate, vom produce publicitate…."

După despărţitrea de Televiziunea Română, moment despre care Moise Guran spune că "este un capitol închis din viaţa mea", jurnalistul a făcut un sondaj atât printre telespectatorii săi şi a purtat discuţii cu Prima TV, B1TV, Realitatea şi Digi 24.

Reamintim că Moise Guran a anunțat că abandonează negocierile cu TVR după ce conturile postului public au fost blocate de ANAF. În plus, Guran i-a cerut șefului TVR, Stelian Tănase, să demisioneze pentru că este un „politruc” și nu un manager. Guran a anunțat, luna trecută, că a decis să suspende unilateral negocierile cu TVR, după ce printre noile condiții cerute de TVR s-au numărat: o altă oră de difuzare, dar și ca Moise Guran “să se abțină pe viitor de la criticarea politicii manageriale sau editoriale a conducerii TVR”.

“Un astfel de punct de vedere nu poate fi acceptat și, cu atât mai puțin, nu poate fi negociat”, a fost răspunsul lui Moise Guran.

Te-ar putea interesa și: