Evenimentul Zilei > Economie > Modernizări pe bandă rulantă la cel mai mare aeroport din vestul țării. Care e destinația surpriză spre care se va zbura la vară I GALERIE FOTO
Modernizări pe bandă rulantă la cel mai mare aeroport din vestul țării. Care e destinația surpriză spre care se va zbura la vară I GALERIE FOTO

Modernizări pe bandă rulantă la cel mai mare aeroport din vestul țării. Care e destinația surpriză spre care se va zbura la vară I GALERIE FOTO

În anul 2017, Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara mizează pe creşterea numărului de pasageri şi a numărului de zboruri cu aproximativ 50%. Una din noile destinații așteptată de ani buni este spre litoralul românesc, cursele spre Constanța urmând să fie disponibile în sezonul estival.

Aeroportul Internaţional Timişoara va deveni, la începutul anului viitor, primul aeroport din România certificat EASA (European Aviation Safety Agency).

Pentru dezvoltarea infrastructurii, în 2017, administraţia aeroportului va demara lucrările la Terminalul de Sosiri Curse Externe, care va fi realizat după standarde occidentale.

Anul 2016 a fost pentru Aeroportul Internaţional Timişoara un an în care au fost introduse mai multe destinaţii noi, pentru zboruri interne şi externe, noi companii aeriene şi-au deschis baza de operare la Timişoara, iar toate acestea, s-au regăsit şi în creşterea numărului de pasageri, a numărului de zboruri, precum şi în creşterea cantităţii de marfă transportată spre şi dinspre Timişoara.

“2016 a fost un an excelent pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, an în care două companii aeriene de pasageri au început operarea spre noi destinaţii interne şi internaţionale şi au mărit frecvenţele spre alte destinaţii, dintre care una şi-a deschis prima bază de operare din România. O importantă companie de transport marfă – lider internaţional în domeniu – a realizat o bază de operare la Aeroportul Timişoara. În acest an, ne putem mândri cu 6 destinaţii noi, astfel încât în prezent există 22 de destinaţii disponibile direct din Timişoara. Pe timp de vară am avut în plus şi cele 6 destinaţii de vacanţă. Putem spune că ne-am depăşit obiectivele pe care ni le-am propus. Am depăşit într-un an de zile 1 milion de pasageri, am reuşit să extindem aerogara, suntem în curs de a obţine conversia europeană a certificatului de funcţionare şi suntem în curs de elaborare a unor proiecte majore de extindere a aerogării. Ne aşteptăm ca până în 2018, practic, traficul să se dubleze, iar numărul de pasageri să depăşească cifra de 2 milioane. Aeroportul Internaţional Timişoara se dezvoltă într-un ritm alert”, a declarat Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara. (Foto: Adrian Pîclișan)