Evenimentul Zilei > Social > Moderna anunță bomba anului. În curând e gata vaccinul COMBINAT. Ce se va întâmpla cu vaccinul antigripal
Moderna anunță bomba anului. În curând e gata vaccinul COMBINAT. Ce se va întâmpla cu vaccinul antigripal

Moderna anunță bomba anului. În curând e gata vaccinul COMBINAT. Ce se va întâmpla cu vaccinul antigripal

Moderna Inc. a a anunțat, joi, că dezvoltă un vaccin cu doză unică, care combină o doză de rapel împotriva COVID-19 și un rapel împotriva gripei.
Compania Moderna a  venit cu anuţul-bombă: că lucrează la un ser care combină doza anti-COVID-19 şi vaccinul antigripal. Compania farmaceutică americană spune că a început dezvoltarea unui vaccin în doză unică ce combină doza de consolidare împotriva COVID-19 şi vaccinul antigripal.

Laboratorul american a transmis săptămâna trecută Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) primele rezultate ale testelor sale clinice privind administrarea unei a treia doze, de consolidare, din vaccinul său anti-COVID-19, în vederea autorizării acesteia.Potrivit directorului general al Moderna, Stéphane Bancel, studiile şi analizele efectuate arată că o doză de consolidare de 50 de micrograme provoacă un răspuns puternic în anticorpi împotriva variantei Delta a coronavirusului.

Va apărea pe piață un vaccin de rapel pan-respirator anual

„Prioritatea noastră numărul unu este să aducem pe piață un vaccin de rapel pan-respirator anual, pe care intenționăm să îl personalizăm și să-l actualizăm mereu”, a spus directorul executiv Stéphane Bancel.
Compania a declarat că beneficiile unui vaccin pan-respirator ar fi imense, indicând datele Centrelor pentru Controlul Bolilor care arată faptul că au existat peste 400.000 de spitalizări din cauza gripei în SUA în ultimul an pre-pandemic, gripa sezonieră reprezentând o medie povara economică de 11 miliarde de dolari SUA anual.
Producătorul de medicamente din Massachusetts a semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul federal la Ottawa la începutul lunii august pentru a construi o fabrică pentru producerea vaccinului.
Autorităţile sanitare din SUA au decis luna trecută că cetăţenii americani vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, începând din 20 septembrie, decizia care înainte de a fi pusă în practică mai trebuie să fie aprobată de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA, relatează cbc.ca.
Reamintim că vaccinul Moderna COVID-19 a primit autorizația de urgență pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste în Canada și Statele Unite în decembrie 2020. Vaccinul a fost aprobat de Health Canada pentru cei de 12 până la 17 ani la sfârșitul lunii august, iar compania este în fază de testare a vaccinului său autorizat COVID-19 la copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și mai puțin de 12 ani.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: